Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklığının eksi 25 derecelere kadar düşmesiyle ev ve iş yerlerinin çatılarında 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.
Çatılardan sarkan dev buz kütleleri, özellikle dar sokaklarda yürüyen yayalar ve park halindeki araçlar için risk teşkil ediyor. Vatandaşlardan Murat Cihan Maltaş, "Özellikle dar sokaklarda yürürken dikkatli olmak gerekiyor. Çatılardan buz parçaları aniden düşebiliyor. Yetkililer bu konuda önlem almalı, vatandaşlar da mümkün olduğunca dikkatli olmalı" dedi.
Öte yandan, dondurucu soğuklar nedeniyle yollar adeta buz pistine dönerken, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Kar yağışı sonrası Van Gölü üzerinde oluşan buharlaşma ve bulut geçişleri ise eşsiz manzaralar sundu. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de düşük seyretmesi beklenirken, uzmanlar don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.