Losev

Şerzan Kurt Norşin'de Anıldı

A
a

Muğla'da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Şerzan Kurt, ölüm yıl dönümünde Norşin'de anıldı.

Güroymak Belediyesi Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi öğrenci ve öğretmenleri, Şerzan Kurt'un ölüm yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi. Güroymak Belediye Başkanı M. Emin Özkan, BDP Güroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik ve yöneticileri, Şerzan Kurt'un anne ve babası, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programı, saygı duruşuyla başladı.

İlk olarak konuşan Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, "Şerzan bu halkın evladıydı. Acımız her gün daha da artarken, Kürt halkının evladımıza ve evlatlarına sahip çıkması acımızı hafifletiyor. Ölümsüz olan şehitlerimizi her yerde yaşatmak gerekir ve bizler bu uğurda yaşamını yitirmiş ve savaşmış insanlar sayesinde bugün burada bir aradayız" dedi.

Anne Necla Kurt ise, Şerzan'ın ölümünden sonra Kürt halkının oğlu olduğunu belirterek, "Acımız çok büyük, ne yazık ki bize reva görülen buydu. Bize düşen yaşamını hiç düşünmeden feda eden gençleri ve onların umutlarını yaşatmaktır" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan da Şerzan'ı yaşatmak için eğitim destek evine adını verdiklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından sinevizyon ve şiir dinletisi yapıldı. Etkinliklerin ardından çok sayıda kişi Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi'nin bahçesine geçerek fidan dikti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.