Losev

Şengali: Cizre’de Kontrol Noktamız Yok

A
a

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali, “Biz sürecin ruhuna uygun hareket ediyoruz. Bizim Cizre’de kontrol noktamız yok. Bazı gençler bir takım şeyler yapmış olabilir. Ancak bunların uzaktan yakından PKK ile bağlantısı yok” dedi.

Cizre’deki olaylara ilişkin bazı basın kuruluşlarının haber yaptığını belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali, “PKK’nin Cizre’de kontrol noktası kurduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bizim Cizre’de kontrol noktamız yok. Bazı gençler bir takım şeyler yapmış olabilir. Ancak bunların uzaktan, yakından PKK ile bağlantısı yok. Biz sürecin ruhuna uygun hareket ediyoruz” dedi.
 
ANF'de yer alan habere göre, NUCE TV’de yayınlanan Kürtçe haberlere katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali, PKK’nin önüne koyduğu plan ve çerçeve dahilinde çalışmalarını yürüttüğüne de dikkat çekti. “Ancak bazı özel savaş haberleriyle PKK’nin kontrol noktası kurduğu iddia ediliyor. Bu bizim güçlerimizin yaptığı bir şey değil” diyen Şengali, bu durumun abartılarak, süreci tıkatmanın bahanesi haline getirilmek itendiğini vurguladı.
 
Şengali geri çekilme sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Gerilla güçlerin önemli bir kısmının geri çekildiğini kaydeden Şengali, “Kalan gruplar ise çekilme sürecindedir, gruplar yoldadır. Ancak devlet tarafından pratik adımlar atılmıyor, operasyonlar bazı yerlerde devam ediyor. Bu durum devam ederse inançsızlığa yol açar. Biz hükümet tarafından pratik adımların atılmasını bekliyoruz.
 
Biz sürecin birinci aşamasında üzerimize düşen herşeyi yaptık. Ancak sürecin iki taraflı yürümesi gerekiyor” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.