Losev

Şengal başarısı Kürt halkının başarısıdır

Videoyu Aç Şengal başarısı Kürt halkının başarısıdır
A
a

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Şengal Dağı'nda basın açıklaması yaptı. Barzani, ''Kürt halkına düşmanlık edenler misliyle karşılığını bulacaktır'' dedi.

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Şengal Dağı’nda basın açıklaması yaptı. Barzani, ”Kürt halkına düşmanlık edenler misliyle karşılığını bulacaktır” dedi.

Dün Peşmerge güçlerinin büyük bir operasyonla kurtardığı Şengal Dağı’na, bugün öğlen saatlerinde giden Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani,basın açıklaması ile Kürdistan halkına kutlama mesajı verdi.

Barzani mesajında, ” Başta Şengal’de destan yazan ve  bu başarıya imza atan tüm  Peşmerge güçlerini kutluyorum. Tüm Ezidi kardeşlerimize bu müjdeyi verdiğimiz için çok mutluyum ve tüm Kürdistan halkına kutlu olsun diyorum. Bu başarımız Kürdistan şehitleri sayesinde olmuştur. Onları saygıyla anıyorum” dedi.

Şengal zaferinin bir ulusal başarı olduğunu belirten Mesud Barzani, ”Kürt halkının düşmanları bu gün kırıldı. Bu bizim için büyük bir sevinçtir. Bu başarı Ulusal bir tavırdır ve bu halkımızın kerametidir” ifadelerini kullandı.

Mesud Barzani mesajının devamında ”Şengal Dağı’nda Kürt halkının düşmanları yenilmiştir. Bu Kürt halkı için büyük bir başardır. Halkımıza  zulmeden  herkes cevabını çok sert biçimde alacaktır. Çok şükür şimdi Şengal Dağı’nda özgürce basın toplantısı düzenliyebiliyoruz. Şengal Dağı ve ilçesinin kurtarılması müjdesini vermektan kıvanç duyuyorum.” dedi.

Peşmerge’nin IŞİD’in bulunduğu her noktada savaşmaya hazır olduğunun altını çizen Barzani, Irak Ordusu’nun Musul’u kurtarma planı olması halinde, Peşmerge Güçleri’nin yardım edebileceğini söyledi.

Aynı zamanda evlerine dönecek olan halk için ise Barzani,” Irak ve Kürdistan Bölge Hükümeti Şengal’de boşaltılan köyleri yeniden inşa etmek için işbirliği halinde çalışmalıdır” dedi.

BasNews muhabirinin Şengal operasyonu sonrası IŞİD’e karşı nasıl bir mücadele içinde olacakları sorusuna, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani  şu cevabı verdi:

”IŞİD ile savaş uzun bir sürecek bir savaştır. Bu savaş sadece Kürt halkının değil, aynı zaman da bir dünya savaşıdır. Şengal başarısı IŞİD’in bittiği anlamına gelmiyor. Ancak Şengal operasyonu bizim için büyük bir zaferidir.

Kaynak : Bas News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.