DEM Bitlis Belediye
Losev

Selahattin Demirtaş Norşin'de Halka Seslendi

Videoyu Aç Selahattin Demirtaş Norşin'de Halka Seslendi
A
a

            Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir Norşin'de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,1 Haziran’da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi.

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi. Demirtaş, Diyarbakır Belediyesi önüne çadır kuran annelere seslenerek, "Oradaki her bir ana bizim anamızdır. Sizin evlatlarınız dağdan insin diye uğraşıyoruz. Tek bir evladımız ölmesin diye uğraşıyoruz. Bizim bütün çabamız bunun üzerine kuruludur" dedi.

Güroymak'ta 30 Mart'ta BDP'li Mehmet Emin Özkan 44 sandıkta 4 bin 522 oy alarak Ak Parti adayı Hüseyin Mutlu'yu 32 oy farkla geçti ancak Ak Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmedi. İl Seçim Kurulu Ak Parti'nin bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı yönündeki itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti ve 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasını karlaştırdı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş da 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olan Güroymak ilçesine gelerek halka hitap etti. Demirtaş'ın konuşmasını yaklaşık 5 bin kişi dinledi.

Seçim otobüsü üzerinden konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Onurlu, vefalı Norşin halkı. Bu kısa süre içinde bir kez daha Norşinlilerin arasında olmaktan onur duyuyoruz. Sizleri hürmetle selamlıyoruz. Bu coşkulu karşılamaya tanık olduğumuz için seçim kazanmaktan mutlu oluyoruz. Bizim meselemiz seçim kazanmak değil, bizim meselemiz belediye koltuğu kazanmak değil, anaların duasını kazanmak bizim için daha önemlidir. Çok şükür bu tablo seçimden daha kıymetli hale gelmiştir. Norşin'de de bu tabloyu görmek, bir kez daha kazanılmış Norşin demektir" dedi.

Demirtaş, "Samimiyetle söylüyorum. Norşin'de iptal edilen seçme üzülmedik. Tam aksine bir kez daha sizlerle birlikte olacağız diye sevindik. Buraya gelmek, Norşin'in bu yiğit insanlarının arasında olmak mutluluktur. Keşke 3 ayda bir seçim olsa da sizlerle bir araya gelsek. Yenilmeye doymuyorlarsa 3 ayda bir seçim yapalım. Boylarının ölçüsünü alalım. Problem değil bizim için. Norşin tarihinde zulme zalime asla teslim olmadı. Buralarda zulüm hükümdar olmadı. Onurlu insanların olduğu yerlerde zafer kimsenin olmadı. Norşin halkı hırsızlara asla fırsat vermeyecek. AKP hizmet için belediyeyi isteseydi, Başbakanın söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutsaydı, bu bölgede AKP'li belediyeler başımızın tacı olurdu" diye konuştu.

Bu toprakların ana vatanları olduğunu söyleyen Demirtaş, "Kürdistan'da tek milleti kabul ettiremeyeceksin. Bu topraklarda herkes kendi dili ile yaşayacak. Türkse Türk, Kürtse, Kürt, Ermeni ise Ermeni, Arap ise Arap olarak yaşayacak. Bu değiştiremeyeceğiniz kanundur" dedi.

"DÜŞMANIMIZ YOK"

Tekçi politikalar sandığa gömülecekse önlerindeki fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Demirtaş, "Sandıklara iyi sahip çıkıp büyük farkla tek milletçileri, hırsızları sandığa gömeceğiz. Burada partiliniz olsun ya da olmasın bütün Norşinlileri kardeşçe kucaklayacağız. Bizim demek ki eksikliğimiz var ki, Norşin'de halen AKP'ye oy verenler var. Derdimizi anlatamamışız. Daha fazla çalışacağız. Düşmanımız yok. Hepsinin elinden tutacağız. Norşin'de yüzde 90'la AKP'yi sandığa gömeceğiz. Yeni bir Norşin'i bütün eksikleri ile birlikte bizler inşa edeceğiz. Bu kadar borca rağmen devraldığımız Norşin Belediyesi'nde yapmadığımız kalmadı. Kültür merkezi, paklar, kilitli parke taşları döşemeleri ile bütün yokluklar içinde bu hizmetleri yaptık. Hırsızlar hizmet yapamaz. Yapamayacağı gibi belediyeyi de kazanamaz. Bitlis o karanlık günlerden kurtuldu. Şeffaf bir yönetim işin başında. Biz dürüstçe çalışıp oy kullanıp sayımları da dürüstçe yapacağız. Başbakan ve Bilal Erdoğan ne ise onlar da onu yapacaklar. Mal gelmişler mal gidecekler. Dünyanın bütün malı onların olsa gözleri doymayacak. Sizlerden ricam, sandıklara sahip çıkın. Asla gerilime ve kavgaya meydan vermeyin. Sizler Ardahan'dan İzmir'e, Diyarbakır'da Sivas'a kadar her yerde büyük bir fedakarlık gösterdiniz. Adaylarımızı desteklediniz. Artık 100'den fazla belediyemizle bölgenin iktidarı haline geldik. Bölgede AKP muhalefete düşmüştür. Elbette iktidar partisinin omzundaki yük çok daha ağır olacaktır. Gece gündüz çok koşturmamız gerekiyor. AKP'yi iktidarı eleştiriyorduk. Şimdi iktidar biziz. BDP artık sıradan bir muhalefet partisi olmaktan çıkıyor. Adım adım demokratik özerkliği inşa edeceğiz. Ankara'dan, Trabzon'dan burayı izleyen herkes buradaki şeffaflığı imrenerek izleyecek. Bu modeli izlemek için buraya turlar düzenleyecekler. Kıskanmayın ne olur, BDP'ye oy verin sizin de olur" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Başbakana yüklenen Demirtaş, "-BDP seçim günü kadınları eve kilitliyor- diyor. Şimdi düzeltmeye kalksam düzeltecek yeri yok ki. BDP'nin 77 kadın belediye başkanı var. AKP'nin 6, CHP'nin 7, DSP'nin de 1 olmak üzere toplam 14 kadın belediye başkanı var. Eğer, kadınlar kendini eve kilitliyorlarsa seni parçalamamak için kendini eve kilitler. Kendisi alışmış ya, kapalı kapılar ardına kilitlenmeye. Senin kafandaki kadın modeli bitmiş bu topraklarda. Namusu ile onuru ile savaşan bir kadın var bu topraklarda. Sen kendi kafan ve zihniyetinle karıştırma. Kadınlardan büyük Tokat yiyeceksin. Düşünün ki bir Başbakanla 1,5 yıldır bir barış süreci sürdürüyoruz. Dün Ağrı'da meydanlara, 'Çocuklarınızı dağdan indirin' diyen bir Başbakan vardı. Bir dakikası bir dakikasına uymuyor. Ben oradaki anaların yerinde olsaydım sorardım, eğer ben çocuğumu indireceksem, o koltukta senin ne işin var? Bostan korkuluğu musun? Oradaki belediyemizin bahçesinde oturan annelerin duyguları siyaset malzemesi yapılıyor. Ben dün o anneleri ziyaret ederek ellerinden öptüm. Oradaki anneler, 'B planı ve C planı istemiyoruz' dediler. Oradaki her bir ana bizim anamızdır. Sizin evlatlarınız dağdan insin diye uğraşıyoruz. Tek bir evladımız ölmesin diye uğraşıyoruz. Bizim bütün çabamız bunun üzerine kuruludur. Her bir ana bu kirli siyasete alet olmayacak" şeklinde konuştu.

Demirtaş, sözlerinin devamında, "Biz çocuklarımızı dağa çıksın diye değil, insin diye uğraşıyoruz. Bu çocukların dağa çıkmalarında en önemli sebep Başbakanın halkı tahrik eden yaklaşımlarıdır. Zannedersin ki, Başbakan bütün çocukları deli gibi seviyor. Onun dünyada sevdiği 4 tane çocuk var. O da kendisinin 4 çocuğudur. Başka da hiçbir çocuğu sevmez" ifadelerini kullandı.

BDP Eş Genel Başkanı ile birlikte Milletvekilleri Dilek Hatipoğlu, Hüsamettin Zenderlioğlu, Altan Tan, Mülkiye Birkade, Pervin Buldan ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de Güroymak'a geldi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.