DEM Bitlis Belediye
Losev

Şehit Güven Kurtulmuş Budaklı köyünde son yolculuğuna uğurlandı

Videoyu Aç Şehit Güven Kurtulmuş Budaklı köyünde son yolculuğuna uğurlandı
A
a

Suriye’nin İdlib kentinde hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş, memleketi Bitlis’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kurtulmuş'un Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, askeri uçakla Muş Hava Meydan Komutanlığı’na getirildi. Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen karşılama töreninin ardından, şehidin naaşı, askerlerinin omuzlarında uçaktan indirilerek cenaze aracına konuldu. Karşılama törenine, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Muş Valisi İlker Gündüzöz, kurum müdürleri, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Muş Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen karşılama töreninin ardından şehidin naaşı, ambulansla Güroymak ilçesindeki Gençlik Merkezi Spor Salonu'na getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okundu. Şehidin yakınlarını, Vali Çağatay ile Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler ile askeri erkan teskin etti.

Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin cenaze namazını kıldırması ve helallik almasının ardından, şehidin naaşı, defnedilmek üzere Budaklı Köyü’ndeki mezarlığa götürüldü. Şehit Güven Kurtulmuş, burada dualar eşliğinde ebedi istirahatgahına uğurlandıktan sonra Vali Çağatay, şehidin tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı’nı öperek şehidin babası Aydın Kurtulmuş’a takdim etti.

Mezarlıkta dualar okunduktan sonra şehidin ailesi ile birlikte köy taziye evine geçen Vali Çağatay, şehidin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak Allah’tan sabır diledi. Vali Çağatay daha sonra, şehidin babası Aydın Kurtulmuş’u telefonla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştürdü. Görüşmede, Bakan Soylu, şehidin babasına hitaben “Vatan size minnettardır. Bizler, her zaman emrinize amadeyiz. Allah’tan sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi. Şehidin babası Aydın Kurtulmuş ise, Bakan Soylu’ya teşekkür ederek, “Bizim ne başka vatanımız ne de başka bayrağımız var. Ben oğlumu ay yıldızlı bayrağımız hiçbir zaman inmesin ve her zaman dalgalansın diye vatanımız için şehit verdim. Vatan sağ olsun” dedi.

Törene, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ile Vahit Kiler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Bitlis İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile şehidin yakınları katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.