DEM Bitlis Belediye
Losev

Seçime Birkaç Gün Kala Çalışmalara Başlandı

Videoyu Aç Seçime Birkaç Gün Kala Çalışmalara Başlandı
A
a

Yerel seçimlerde şaibeli bir şekilde AKP'nin kazandığı Ahlat'ta, o günden bu yana hiçbir çalışma yapmaması nedeniyle tepkilerin odağı olan belediye, seçim arifesinde kimi sokak aralarına yaptığı yama parke taşları ile seçim yatırımı yapmaya başladı.

Türkiye ve Kürdistan'ın her yerinde kan kaybeden AKP, özellikle Kürdistan'da belediyeler aracılığı ile halkın gözünü boyamaya devam ediyor. AKP kömür yardımları ve seçim arifesinde yaptığı kimi göstermelik çalışmalar ile halkı kandırarak oy toplamaya çalışıyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde Türk ve Kürt çarşısı olarak ikiye ayrılan ve Kürtlerin yoğunlukta bulunduğu çarşıda hiçbir hizmet yapmayan AKP'li belediye, seçim arifesinde kimi sokak aralarına parke taşı döşemeye ve yol asfaltlamaya başladı. Özellikle HDP seçim bürolarının bulunduğu yerlerde parke taşı çalışması yapan AKP'li belediyeye halk tepkili.
 
'Samimi değiller'
 
HDP seçim bürosunun önünde AKP'nin parke taşı döşeme çalışmasını manidar bulan Mehmet Ural adlı yurttaş, "Şimdiye kadar buraya bir hizmet yapmadılar. Bu yolların hepsi bozuk ama nedir gelip birkaç ara sokakta bu çalışmayı yaparak halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar. Seçime sayılı günler kala HDP'nin çalışmalarına engel olmaya çalışıyorlar. Büromuzun önünü toz toprak içinde bıraktılar. Bunların yaptığı sadece seçim yatırımıdır. Samimi değiller" diye konuştu.
 
'AKP tabela partisi oldu'
 
Zahit Özdemirli adlı yurttaş ise AKP belediyesinin yapmaya çalıştığı şeyin görsellik ile kendini var etmeye çalışmak olduğunu dile getirdi. Son yıllarda AKP'nin bürokrasinin yardımı ile kendini var etmeye çalıştığını ifade eden Özdemirli, "AKP belediyesi burada kendine yaşam bulmaya çalışıyor. Ancak Kürdistan'da artık AKP'nin tabelasının ötesinde hiç bir şey kalmamıştır. Yerel anlamda da yapabileceği hiçbir hizmet kalmamıştır. Çünkü bir hafta önce burası çukurdu. Ahlat'ın her tarafı öyledir. Bize reva görülen budur her zaman. Bu çukurlar bir parti binasının önü yapılmakla bitmiyor. Bu hizmet sahtekarlıktır. İyi niyetle yapılan bir hizmet yoktur. Bundan dolayı bizim gözümüzde bu çalışmanın bir anlamı yoktur" diye konuştu. (DİHA)

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.