11 Nisan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, hafızlık eğitiminin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu süreci başarıyla tamamlayan 571 öğrenci başta olmak üzere ailelerine, öğreticilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise Türkiye genelindeki Kur’an Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimler hakkında bilgi vererek, hafızlık müessesesinin korunması ve güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek’in duasının ardından, son üç yıl içerisinde hafızlık eğitimini tamamlayan 571 öğrenciye icazet belgeleri takdim edildi.
Tören, hafız öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.



