Losev

Sanatçılar'da HDP Diyor

Videoyu Aç Sanatçılar'da HDP Diyor
A
a

Seçime sayılı günler kala HDP'ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere sayılı günler kala HDP'ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sanatçı İlkay Akkaya, Metin Kahraman ve tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya da, 7 Haziran seçimlerinde, "oyum HDP'ye" diyerek, yurttaşlara HDP'yi destekleme çağrısı yaptı. 
 
'Demokrasi isteyenler HDP'yi desteklemeli'
 
Kobanê direnişinin Ezidi, Alevi, Kürt, Türkmen bütün ezilen halkların ortak sesi olduğunu ifade eden sanatçı Metin Kahraman, bu sesin Türkiye'de yansımasını bulduğunu söyledi. Gerçek bir demokrasi için çoğulculuğa vurgu yapan Kahraman, "Bu birliktelik Türkiye'de de olumlu bir etki yarattı ve bütün halklar bir araya geldiler. Ben bu çoğulculuğu çok önemsediğim için HDP'yi destekliyorum" dedi. Kahraman, Pazar günü sandık başına gidecek yurttaşlara ise, "Demokrasi için mücadele verenler ve demokrasi isteyenler HDP'nin yanında yer almalı" çağrısında bulundu. 
 
İlkay Akkaya: Oyum HDP'ye 
 
Sanatçı İlkay Akkaya ise, "Umuttan, güzellikten, aydınlıktan yana olduğu için, en zor koşullarda bile umudunu koruduğu için oyum HDP'ye" dedi. Sandık güvenliği için de yurttaşlara çağrı yapan Akkaya, "Oyunu kullanan herkes oyunun doğru yere gidip gitmediğinden de sorumludur aynı zamanda. Herkesin fırsatı olmayabilir bunun için ama uygun olanların sonuna kadar sandığın başında olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Alkaya: Barış, demokrasi ve özgürlükler için HDP
 
"Barış, demokrasi ve özgürlükler için HDP" diyen tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya ise, şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'ye giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtıp atmak herkesin sorumluluğunda. Herkes bu sorumluluğu gereği oyuna sahip olmalı. Sandığa gitmeli ve bununla da kalmayıp sandıkta hile manipülasyon ve hileye karşı önlem almalı. Bir oy bir insandır ve bir insan dünyayı değiştirebilir."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.