Losev

Said Nursi Okuluna Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Engeli!

A
a

Valilik onayladı, yetkisi olmamasına rağmen Din Öğretimi Genel Müdürlüğü direniyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu il olan Bitlis'te açılan "Anadolu Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi"nin isminin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından veto edildiği iddia edildi.
AjansKamu sitesinin haberine göre Bitlis Valiliği tarafından İmam Hatip Lisesi için yeni yapılan bina çalışmalar sonucu okulun isim değişikliğine karar verildi. Valilik Bitlis'te doğmuş olan  Bediüzzaman Said Nursi'nin adını uygun görerek okulun adını "Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak belirledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okul Tabelasını "SAİD-İ NURSİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" şeklinde yaptırarak 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının 2. döneminden itibaren okulun yeni binasına taşınmasını sağladı. Böylece ömrünün büyük bölümü hapishaneler ve gözetim altında geçiren, mezarının yeri dahi belirlenemeyen Bediüzzaman'ın ismi ilk defa bir resmi kuruma verilmiş oldu.
 
İlgili MEB yönetmeliğine göre "Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki resmî ve özel öğretim kurumlarına verilecek adların; kurumun amacına, seviyesine, bulunduğu çevrenin özelliğine ve şartlarına uygun olması, belli bir anlam taşıması, Millî Eğitimin temel amaçlarına aykırı düşmemesi ve Türkçe olması gerekir" ifadeleri yer alıyor.
 
Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığında Kurumlara ad verme işlemleri, il millî eğitim müdürünün önerisi ve il millî eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ve sonucun Bakanlığa bilgi verilmesi şeklinde cereyan ediyor.
 
İddiaya göre; Bitlis Valiliği tarafından Bakanlığın bu konuda ilgili dairesi olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bilgi verildi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "SAİD-İ NURSİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" ismini uygun görmeyerek veto etti.
 
Okulun mevcut tabelası ile resmi web sitesinde adı "SAİD-İ NURSİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" olarak gözükmekte ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından isim uygun görülmediğinden "Bitlis Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak geçmekte.
 
GENEL MÜDÜRLÜK MEŞGUL!
 
Risale Haber muhabirleri konuyla ilgili görüşlerini almak için Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan'ı aradı. Sekreterlik, Aycan'ın "toplantıda" olduğunu ifade ederken, grup başkanlarının bilgi verebileceği açıklandı.
 
Ancak sekreterlik, Eğitim Politikaları Grup Başkan Osman Demirgül ile Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı Nazif Yılmaz'a da "ulaşılamadığını" belirtti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.