Losev

Said Nursi'nin Köyü İnanç Turizmine Açılıyor

A
a

Hizan ilçesinde bulunan ve Bediüzzaman Said Nursi'nin köyü olan Nurs, inanç turizmine kazandırılıyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği köyde, Said Nursi'nin doğduğu evin restore edilmesi ve köyde çevre düzenlemesinin yapılması için Bitlis Valiliği tarafından hazırlanan proje, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) kabul edildi.
 
Projenin hayata geçirilmesi için sağlanan 1 milyon lira destekle köyde çalışma başlatıldı.
 
Vali Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm acentelerinin Nurs köyüne tur düzenlemek için kendilerine yoğun talepte bulunduğunu belirterek, bölgede güvenlik konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını, ziyarete gelmek isteyenlerin gönül rahatlığıyla gelebildiğini söyledi.
 
DAKA tarafından Nurs köyüne 1milyon liralık kaynak sağlanmasının ardından bölgeyi özellikle inanç turizmi açısından önemsediklerine değinen Yurdakul, "Yerli Turist yabancıdan daha fazla para harcıyor. Yapılan bu projelerin geri dönüşümü için bir valinin iki sene çalışmasıyla olmaz. Sürdürülebilir devlet projelerinin hayata geçmesi gerekir" dedi.
 
Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur ise köylerinin, her yıl yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin akınına uğradığını bildirerek, "Said Nursi dünya tarafından bilinen bir şahsiyet. Eserleri 42 dile çevrilmiş. Böyle bir ilim adamının bizim memleketimizde olması büyük bir şans. Bunun kıymetini bilmemiz lazım" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.