DEM Bitlis Belediye
Losev

Sahte piyango biletine dikkat!

Videoyu Aç Sahte piyango biletine dikkat!
A
a

70 milyonluk ikramiye kuyruklar oluşturdu. TESK Başkanı, sahte bilet uyarısında bulundu.

Milli Piyango yılbaşı biletleri için oluşturulan kuyrukların sahte bilet satıcılarının iştahını kabartabileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken uyarılarda bulundu.

Palandöken, “Piyasada yılbaşı biletlerine bu kadar talep olması, önceki yıllarda olduğu gibi yine sahtekarların iştahını kabartabilir. Vatandaşlarımız bu yıl geçmiş yıllardaki sahte bilet tuzağına düşmemeli” dedi.

‘KORSAN SATICILARA İTİBAR ETMEYİN’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl 70 milyon lira olarak açıklanan Milli Piyango yılbaşı ikramiye biletlerine yoğun ilgi olduğunu belirtti. Daha önce birkaç kez büyük ikramiye vuran bazı bilet bayilerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu ve biletlerin yaklaşık yüzde 70’inin satıldığını ifade eden Palandöken, sahte bilet konusunda uyarılarda bulundu. Palandöken, “Vatandaşlarımız her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşında Milli Piyango bileti satın alıp 70 milyon liralık büyük ikramiyenin hayalini kuruyor. Yılbaşı piyango biletlerine talep artınca korsan piyango satıcıları da ortaya çıkıyor. Piyasaya sahte bilet süren sahtekarlar, vatandaşın hayalleriyle oynuyor. Bu yılbaşında zengin olma hayallerinin suya düşmemesi için yılbaşı biletlerini alırken çok dikkatli davranmak gerek. Geçmiş yıllarda yaşanan sahte bilet tuzağına kanmamak için özellikle biletlerin damgalı ve kaşeli olmasına dikkat edilmeli. Bayinin yakasında Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını kontrol etmeli. Oda kaydı olmayan, ruhsatsız, korsan diye tabir edilen ve sadece yılbaşı bilet satışlarında ortaya çıkan satıcılara itibar edilmemeli” ifadelerinde bulundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.