Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında şu bilgileri paylaştı:

"İçerisinde bazı kanser çeşitlerinin de olduğu birçok hastalığın ana kaynağı olan bu durum için son dönemlerde yoğun bariatrik cerrahi işlemler (obezite ameliyatları; tüp mide vs.) yapılmaktadır.

Yapılan tüm cerrahi işlemlere, diyet ve ilaç uygulamalarına karşın hız kesmeden toplumun her katmanında obezite hala ciddi sağlık problemleri oluşturmaya devam ediyor.

Bilim insanları ve obezite problemi olan kişiler bu durum karşısında daha az yan etkisi olan, anestezi, ameliyat gibi işlemlere maruz kalmadan kilolara çözüm arayışlarına girdiler.

Tamda burada yeni nesil bir mide balonu karşımıza çıktı; 'Yutulabilir Mide Balonu', bu balon hap şeklinde kolay yutulabilen ve belli bir süre midede kaldıktan sonra parçalanarak sindirim sistemi yolu ile atılan bir balon keşfi yapıldı, tüm ezberler bozuldu.

Bel Fıtığıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Doğru Olanı Nedir? Bel Fıtığıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Doğru Olanı Nedir?

Balonlar uzun süredir kilo problemi olan hastalarda güvenle kullanılmaktaydı ama bazı dezavantajları vardı bunlar: anestezi ve endoskopi ile yapılması süresi dolan balonun tekrar aynı yöntemle çıkartılması gerekirdi.

Yutulabilir mide balonu uygun hasta seçiminde (daha önce tüp mide ameliyatı ve bağırsak ameliyatı olmamış) kişilerde bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Ve yine klasik balon sonrası olan kramp, bulantı gibi şikâyetlerinin de asgari seviyede yaşanmasına vesile oluyor. Tüm bu avantajları nedeniyle son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanıldı.

Dünya ile eş zamanlı ülkemizde de kullanmaya başladığımız allurion(yutulabilir mide balonu) mide balonuyla beraber yaşam tarzı değişikliği hedeflenerek güzel sonuçlar almaya başladık.

Yapılan Yutulabilir balon işlemi sonrası uygun takip ve kişiye özel beslenme, düzenli egzersiz ile beraber kişinin yaşam tarzındaki değişikliklerle neticesinde hem kilolar gitmiş olur hem de tekrar kilo alımının önüne geçmiş olunur."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)