DEM Bitlis Belediye
Losev

Sağlık Bakanlığı güvensiz kozmetik ürünleri açıkladı

Videoyu Aç Sağlık Bakanlığı güvensiz kozmetik ürünleri açıkladı
A
a

Sağlık Bakanlığınca geçen yıl denetlenen bin 198 kozmetik ürünün 379'unun güvensiz, 606'sının "Teknik düzenlemeye aykırı" olduğu tespit edildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) 2016 yılında yapılan kozmetik ve tıbbi cihaz denetimlerine ilişkin sonuçları açıklandı. Sağlık Bakanlığınca geçen yıl denetlenen bin 198 kozmetik ürünün 379'unun güvensiz, 606'sının "Teknik düzenlemeye aykırı" olduğu tespit edildi.

SAÇ BAKIM MALZEMELERİ, TÜY DÖKÜCÜLER VAR

Edinilen bilgiye göre; Denetimlerde bin 198 kozmetik ürün mercek altına alındı. Söz konusu ürünler arasında cilt-saç bakım malzemeleri, fondötenler ile tüy dökücüler yer aldı.

ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZLARI BİLE VAR

Denetlenen bin 198 kozmetik üründen 606'sı "Teknik düzenlemeye aykırı", 379'u ise "Güvensiz" olarak kayıtlara geçti. Bu ürünler için teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesi ile 227 bin 696 lira, mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle 10 bin lira, toplam da ise 237 bin 696 para cezası uygulandı. Öte yandan, geçen yıl ekim-kasım-aralık aylarını kapsayan tıbbi cihaz denetimlerinde, bin 325 üründen 742'sinin "Uygunsuz", 61'inin ise "Güvensiz" olduğu tespit edildi. Güvensizlik gerekçesi ile toplam 1 milyon 79 bin 700 lira para cezası uygulandı.

Denetlenen ürünler içerisinde eldivenler, glukometreler (şeker ölçüm cihazı), nasır bantları, ev tipi oksijen konsantratörleri yer aldı.

 
Kaynak : Haberler.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.