Losev

Sadece Kürtçe Yayın Olacak

Videoyu Aç Sadece Kürtçe Yayın Olacak
A
a

2010 yılında kurulan ve 2012 yılında profesyonel yayıncılığa başlayan Sterk Tv artık sadece Kürtçe yayın yapacak. Televizyonun yayınlarında Kürtçenin tüm lehçeleri yer alacak.

Şimdiye kadar yayınlarında yüzde 20 Türkçe yayınlara da yer veren Sterk Tv 5 Ocak'tan itibaren bu yayınlarına son verecek.

Televizyon kanalı sadece dil olarak değil içerik olarak da Kürdistan'ın tüm bölgelerine hitap edecek. Kürtçenin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde her gün haber bültenleri, tartışma programları, kültürel, sosyal programlar da olacak. Haftada bir Kürtçenin Hewremani lehçesinde 90 dakikalık bir program yayınlanacak.
Sterk Tv'de kadın, genç, çoçuk ve yaşlıların kendilerini ifade edebilecekleri programlar da olacak. Rojava'dan Rojhilat'a kadar Kürdistan bölgelerini tanıtan gezici programlar da yayınlarda yer alacak.

Sterk Tv'nin 5 Ocak'ta başlayacak yeni yayın döneminde yayın başlangıç saatleri de değişiyor. Buna göre; yayınlar artık Avrupa saatiyle 06'00'da Reşat Sorgül'ün moderetörlüğünü yaptığı Sterk Sibe programı ile başlayacak. 07:30'da Rojbaş Kürdistan ile devam edecek. Gün içinde sosyal, siyasal, kültürel program yer alacak.

Ana haber kuşağı ise saat 16:00'da Zazaca haberlerle başlayacak, 17:00'de Sorani, 18:00'de ise Kurmanci ana haber bültenleriyle devam edecek.

Sterk Tv'nin şimdiye kadar sadece Hotbird uydusunda olan yayınlar artık Nile Sate uydusundan da yapılacak.

Kaynak : Firatnews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.