DEM Bitlis Belediye
Losev

Rusya: PYD'nin Cenevre'de yeri hazır

Videoyu Aç Rusya: PYD'nin Cenevre'de yeri hazır
A
a

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov, PYD'nin Cenevre görüşmelerinin ilk aşamasına davet edilmediğini, ancak 'yerinin hazır' olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, PYD'nin görüşmelerin ilk aşamasına davet edilmemesine rağmen Cenevre'de yerinin hazır olduğunu söyledi. PYD'nin cuma günü düzenlenmesi planlanan Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini ancak ileri bir sürece dahil edilebileceklerini söyleyen Gatilov, "Suriye görüşmelerinin ilk aşaması için PYD'ye davetiye gönderilmedi ama de Mistura onlar için yer ayırdı. Bu da PYD'nin ileriki aşamalarda davet edileceği anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

"Biz Kürtlerin görüşmelerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Zira Kürtler Suriye halkının önemli bir bölümünü oluşturuyor ve Suriye topraklarının önemli bir bölümünü kontrol ediyor" diyen Gatilov, "Bu nedenle Kürtler olmadan herhangi bir problemin çözülmesi ya da Suriye'nin geleceğiyle ilgili herhangi bir karar alınması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gatilov, Yüksek Müzakere Konseyi Koordinatörü Riyad Hicab ile Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi liderlerinden Kadri Cemil'in de BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura tarafından Cenevre'ye davet edilen isimlerden bazıları olduğunu aktardı.
Kaynak : Sputnik

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.