Bitlis Haber13 Sordu Vahit Kiler Cevapladı

Tarih: 25 Mayıs 2013 17:07
Bitlis Haber13 Sordu Vahit Kiler Cevapladı

Bitlis Ak Parti Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Haber13'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ak Partili Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Haber13'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin sorduğumuz sorularla ilgili birçok konuya açıklık getirildi.

İşte o sorular:

DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARINIZDA GÜROYMAK İLÇESİNE YÜKSEK OKUL YAPILACAĞINI DİLE GETİRMİŞTİNİZ, DİLE GETİRMİŞ OLDUĞUNUZ BU PROJE NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK ?

Norşin bizim için çok önemli, Bitlisin en hızla büyüyen ve gelişen ilçesi. Buraya bir yüksekokul kazandırmak istiyoruz. Ancak Eren Üniversitesinin kampus inşaatı tamamlanmadığından ilçelerimize yeni inşaat yapılamamaktadır. Biz Norşin’de hali hazırda bulunan bir binaya veya yeni planlamasını yaptığımız bölgelere üniversitenin hiç olmazsa bir yüksek okulunu kazandıracağız. Görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor, inşallah yakında bu hizmeti Norşin’e kazandıracağız.

İSTİHDAM ALANINDA GENEL OLARAK BİTLİS MERKEZ ELE ALINMAKTADIR. İLÇELERDE GENÇLER İÇİN İSTİHDAM ALANI OLUŞTURULMUYOR. NEDEN ?

Aslında bizim hizmette her hangi bir ayrımımız olmamaktadır. Bitlisin bütün ilçeleri bizim için önemli ve hizmete layıktır. Bütün ilçelerimizde istihdam oluşturarak gençlerimizin kahve köşelerinden kurtulması için çalışıyoruz. Ancak istihdamı özel sektör yapmaktadır. Biz özel sektörü teşvik ediyor, yatırım yapması için uygun ortam oluşturuyoruz. Bitlis’te özel sektöre ait olan 2 çağrı merkezi firması istihdam sağlıyor.

Tatvan’da tekstil atölyesi hizmete girdi, aynı şekilde Adilcevaz’da yine dikiş atölyesi hizmete başladı ki burada 100 kişi istihdam ediliyor. Kısa bir süre sonra Norşin’de de yine bir tekstil firması üretime başlayacak.

Burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum; yatırımcı huzurun ve güvenin olduğu yerlere yatırım yapmak istiyor. Biz yıllardır yaptığımız hizmetlerle Bitlis’te huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Tam firmaları yatırıma ikna ettiğimiz zamanda bir bomba,bir terör eylemi yapılıyor ki iş adamı hemen yatırımdan vazgeçiyor. Ben hemşerilerimden özellikle rica ediyorum. Bitlis’in geleceğine sahip çıkmak için huzur bozucuların,eli kanlıların ilimize girmesini engelleyelim.Onlara her ortamda tepkimizi gösterelim ki Bitlis’ten ellerini çeksinler. Buna çok ihtiyacımız var. Hamdolsun her alanda hizmetler yaptık. Eğer terör olaylarına hep birlikte göğüs gerersek çok kısa sürede Allah’ın izni ile işsizlik sorununu çözeriz ve kardeşlerimize iş bulmuş oluruz.

BİTLİS BAZINDA 2012 YILINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ ?

Bitlis kabuğunu yeni yeni kıran bir şehir. Cumhuriyet tarihi boyunca neredeyse hiçbir hizmetin yapılmadığı bir şehri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Hamdolsun ki 10 yılda büyük mesafe kat ettik, büyük hizmetler yaptık.Şu an Bitlise bakarsanız girişinden çıkışına kadar her yerde çalışmalar yapılmaktadır.

3 yolda 400 yataklı bölge hastanesi,organize sanayi,924 konut, okul ve sosyal tesisler, 2.tünel inşaatı,Eren üniversitesi kampüsü, Alışveriş merkezi, Valilik hizmet binası, Adalet sarayı, Özel İdare Hizmet Binası inşaatları son hızla devam ediyor.

Şehrin içinde dere ıslahı sürüyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.Yani nereden bakarsanız bakın her yerde bir çalışma var. Bitlis çok değişti ve değişmeye devam ediyor.


BİTLİS VE İLÇELERİ İLE İLGİLİ OLARAK 2013 YILINDA NE TÜR PROJELERİNİZ VAR.
BİRAZ AÇIKLARMISINIZ ?


Adilcevaz ilçemize Bölgede tek olma özelliğini sahip Kablolu Su Kayağı yapacağız. Şu an ihale aşamasında olup yaz döneminde hizmete girecektir. Bu tesis ilçenin turizm potansiyelini artıracaktır. Aynı zamanda depremde zarar gören Hükümet konağının yapımına başlıyoruz. 200 dar gelirli kardeşimize Sosyal Konut yapacağız.

Ahlat ilçemize yine bölgede olmayan Bölge Engelsiz Yaşam Merkezini yapacağız. Böylece bölgede rehabilitasyonu ve tedavisi yapılması gereken engelli kardeşlerimize hizmet edeceğiz. Ahlatta da 200 dar gelirli kardeşimize Sosyal Konut yapacağız.

Tatvan’a tarihi yatırımlar yapıyoruz. Çevre yolu ihale aşamasında olup tamamlanması ile birlikte Tatvan nefes alacaktır. Açık cezaevinin yapımına hemen başlıyoruz, 2 adet son teknoloji ile donatılmış feribotlarımızın yapımı devam ediyor, Nemrut Krater gölünün yolu yapılıyor, başta Tatvan olmak üzere Bitlis’in de içme su ihtiyacını karşılayacak olan Sapor barajını inşallah yapacağız. Ayrıca 24 derslikli Fen lisesi ve kompleksine de inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte başlanacaktır. 600 dar gelirli kardeşimize Sosyal Konut yapacağız.

Güroymak ilçemize 7 milyon TL’lik 24 derslikli Anadolu Lisesi, 300 öğrencilik pansiyon ve kapalı spor salonunu yine inşaat sezonunun açılması ile birlikte yapacağız. Spor salonunu hizmete açacağız. Ayrıca 200 öğrencilik yurt yapacağız.

Mutki ilçemizde inşaatı devam eden 128 konut, 16 derslikli lise, spor salonu, ve sosyal tesisler tamamlanacaktır. Mutkinin ihtiyacı olan içme suyu projesini hayata geçiriyoruz.

Hizan ilçemizde de yine alt ve üst yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. 200 dar gelirli kardeşimize Hizan’da Sosyal Konut yapacağız.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ  ADAYI OLACAK MISINIZ?

Partimizin tüzüğü gereği 3 dönem milletvekilliği yapan kişi bir sonraki seçimlerde tekrar aday olamıyor. Yıllardır iş adamı olarak hizmet ederken bütün işlerimi bırakarak ilime hizmet etmek için siyasete 2002 yılında Ak Parti ile başladım.

10 yıldır gece gündüz demeden Bitlisimize hizmet ettik. Allah nasip ederse 2015 yılına kadar hizmetlerimiz hiç durmadan devam edecek. Bitlisin yatırıma ,istihdama çok ihtiyacı var. Biz yılların geri kalmışlığını koşar adımlarla kapatıyoruz.İnşallah her alanda her ilçemize layık hizmetleri bu dönemde getirmeye devam edeceğiz. 2015 yılından sonra hizmetlerime siyasetçi olarak değil de bir iş adamı,bir Bitlis sevdalısı olarak devam edeceğim.

BİTLİS GENELİNDE TAKİP ETTİĞİNİZ WEB ADRESLERİ VAR MI?

Evet Bitlis’te son yıllarda görsel ve yazılı basın da büyük bir gelişme yaşanmıştır. Bu dönemde bir çok internet sitesi de hizmete başlamış, halkımızı haberdar etmiş, bilgilendirmiştir. Tabi zamanım elverdiği müddetçe yayın yapan siteleri takip etmekteyim. Sizin sitenizi de yakinen takip ediyorum. Yapmış olduğunuz habercilik nedeniyle sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.

https://www.bitlishaber13.net/roportajprint/bitlis-haber13-sordu-vahit-kiler-cevapladi.html