DEM Bitlis Belediye

Bitlisli Genç Emniyet Müdürlerimizden Muzaffer Durgun’la Kısa Bir Söyleşi

Röportaj18 Ağustos 2014 14:25
Bitlisli Genç Emniyet Müdürlerimizden Muzaffer Durgun’la Kısa Bir Söyleşi
A
a

Bitlisli Genç Emniyet Müdürlerimizden Muzaffer Durgun’la Sizler İçin Kısa Bir Söyleşi Yaptık.

Bitlis insanı nerde olursa olsun, Bürokrasi de, Siyasette, Ticarette ve her türlü iş hayatında başarılı olmuş, dürüstlüğünden de söz ettirmiştir. İşte bunlardan biri olan Bitlisli hemşerimiz Emniyet Müdürü Muzaffer Durgun’la  sizler için kısa bir söyleşide bulunduk.
 
Sayın Durgun öncelikle biraz kendinizden bahsedermisiniz?
 
Muzaffer Durgun: 1971yılında Bitlis’te doğdum. Kendi mahallem olan mahalle başı Gökmeydan civarında doğup büyüdüm. İlk ve orta okulu Bitlis'te  okudum.1985 yılında Polis koleji,1990’da Polis Akademisini okudum. Öğrencilik yıllarımda aktif sporculukta yaptım. İlimizi temsil ettiğim zamanlarda oldu. Ankara, Diyarbakır, Iğdır, Ankara, Polis Akademisi’n de ve şuan Emniyet Müdürü olarak görev yapıyorum. İki kızım birde oğlum var.
 
Sayın Durgun şuan müdürlüğünü yaptığınız Polis Akademisi ve Koleji spor kulübü ülkemizin sporuna geçmiş yıllarda ciddi anlamda hizmetleri olmuş, kulübün şuan ki çalışmaları ne durumda ne tür çalışmalarınız var?
 
Muzaffer Durgun: Yaklaşık olarak 22 branşta takımlarımız mevcut çoğunlukla polis akademisi öğrencilerinden oluşmaktadır. 10  branşa yakın süper ligde mücadelemiz devam etmekte. Bunun yanında birçok şampiyonluklarımız devam etmekte. Şu anda kulübümüzün ismi değişti. Polis Akademisi kulübü derneği olarak faaliyetlerimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir
 
Muzaffer bey eski bir sporcu olduğunuzu ifade ettiniz. Geçmişte ilimizi temsil etmiş eski bir sporcu olarak Bitlis’in sporunun şuan ki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Muzaffer Durgun: Şu an takip ettiğim kadarıyla çok iyi sporcularımız var.Fakat şunu da itiraf edeyim ki idareci ve yöneticilerimiz bu konu da çok eksik kalmakta.Bu konuların çözümünde herkes fevri davranmakta ve bu olduğu zamanda bir bütünlük meydana gelmemektedir. Bunu önlemek için bir bütün olarak hareket etmek gerektiğini düşünüyorum.
 
Yine unutmadan ifade etmek isterim ki bu işleri ehil olana bırakmak gerekir. Mesela bir dönemler hatırlıyorum Ankara’da yapılan Atletizm Türkiye Şampiyonlarına Bitlisli Milli Sporcularımızdan Serdar Durer gelir şampiyonlukları toplar Bitlis’e geri dönerdi. Çokta gururlu bir çocuktu, kimsenin hiçbir şeyini kabul etmez, Bitlis’te benden daha mağdur olan sporcular var, bir şey yapacaksanız onlar için yapın derdi. Sanırım o yıllarda Türk Milli Takımında sponsoru olmayan tek Milli Sporcu Serdar Durer idi.
 
Serdar daha sonraki yıllarda kendisini çok geliştirdi, sporculukla yetinmeyip, spor diplomasisini, spor bürokrasisini çok iyi bilen biri olarak karşımıza çıktı. Üst seviyede müzakere yeteneğine sahip olan Serdar ilimizin sporu için mutlaka istifade edilmesi gereken bir kardeşimizdir. Amerika’dan ve Avrupa’dan kendisine resmi teklifler geldiği dönemler genç bir komiser idim. Zaman zaman görüştüğümüzde kendisine gelen teklifleri sorduğumda bana Dünya’yı da verseler Bitlis’ten gitmem bir yere derdi. Sanırım şuan Bitlis’te görev yapıyor. Mutlaka aktif bir göreve getirilmelidir diye düşünüyorum. Şimdiki Bitlis Valisi Sayın Veysel Yurdakul’u çok başarılı buluyorum. Serdar’ı da keşfedeceğini düşünüyorum.
 
Sayın Durgun peki ilimizin ve bölgemizin sporunun gelişmesi için sizce neler yapılmalıdır. Bitlis’in sporuna ve gençliğine neler söylemek istersiniz?
 
Muzaffer Durgun: Öncelikle, başarı istiyorsak birlik ve beraberliğin ne olduğunu iyi bilmemiz gerekir.Bu da bir kişiyle olabilecek şeyler değil.Oturup her hafta gerekirse her gün istişareler, paneller, konferanslar ve çeşitli aktiviteler yapılarak başarı gösterebileceğimiz dalları seçerek bir yerlere varabiliriz. Varsayımla, kaba kuvvetle başarı elde edilmez. Önce bütünlük sonra başarı.
 
Sayın Durgun irtibatını doğup büyüdüğü memleketinden koparmayan ve sürekli Bitlis’e gidip gelen biri olarak bize Bitlis’in son yıllarda ki genel durumu ile ilgili gözlemlerinizi anlatırmısınız?
 
Muzaffer Durgun: Bitlis derin bir kültüre sahip yerleşim bölgesi, geçmişinde ilim ve irfan sahibi, kanaat önderleri yetiştirmiş, Selçuklulara ev sahipliği yapmış bir şehir. Ancak daha sonra kaderine terk edilmiş ve gerekli hizmeti alamamıştır. Fakat bu demek değil ki kayıp yılların telafisi olamaz diye. Bakın yanı başımız da Batman, Van, Muş hatta Siirt gibi illeri örnek verelim. Bunu başarmak için de biz Bitlislilere çok iş düşmektedir. Memleketimizin gelişimi için milli gelirden daha fazla pay alınmalı. Eğitim, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık, yer altı kaynakları ve yapılanmayla ilgili ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Bunların hepsini yapabilmemiz içinde hep birlik de hareket edip yeni ve yenilikçi bir Bitlis ortaya çıkarmamız gerekir. Evet şunu size söylemek isterim; Bitlis birçok medeniyte ev sahipliği yapmış bir şehir, 7000 yıllık kültür şehri…
 
Bana şimdi sorsalar Türkiye’nin ve ilimizin en büyük sorunu nedir diye ben tek kelimeyle eğitimdir derim. Bir toplumun eğitim düzeyi ne kadar yüksek ise o ilin her alan da başarılı olması muhtemeldir.  Eğitim konusun da kim olursa olsun tek bir insan feda edilmemeli mutlaka eğitim görmelidir. Bitlis’te de çok değerli iş adamlarımızın vasıtasıyla bir çok okulun yapıldığını görüyorum. Fakat daha iyi hizmet edilecekse akıllıca yerlere okulların inşa edilmesi gerekir. Yol kenarlarına değil tabi bu benim naçizane düşüncem.
 
Muzaffer bey daha önce haberlerden takip etmiştik Afgan polisini eğitmek üzere bir süre Afganistan’da çalışmıştınız? Bir çeşit diplomatik görevde bulunduğunuz Afganistan’ın son durumu nedir?
 
Muzaffer Durgun: Evet doğrudur, Afgan halkı dost bir millet tarih boyunca hep savaşmışlar. Bizleri gerçekten seven bir millet ama mazlumlar, hep işgal altında yaşamışlar orada olanları görünce yürekler burkuluyor Allah yardımcıları olsun.
 
Merakımızı bağışlayın. Neden Bitlisli bürokrat sayımız bu kadar az. Neden sizde dahil olmak üzere Bitlisli bu bürokratlarımız hakkettikleri yerlerde değiller?
 
Muzaffer Durgun: Aslın da bürokrat sayımız fazla fakat bizler irtibatsız kalıyoruz. Bu işleri koordine etmekte bizlere düşüyor. Biraz araştırmacı, birazcıkta nerelerde varız neler yapıyoruz, diye kontrol mekanizmamızı arttırarak birbirimizi arayıp sormamızda fayda var. Maalesef kimin nerede olduğundan haberdar olamıyoruz ve sizin bu sorunuza maruz kalabiliyoruz. Aslında bürokrat sayımız fazla. Tabi sahipsiz bürokratlar diyeyim…
 
Keyifli bir söyleşi oldu.
 
Evet bende keyif aldım. Daha önceki yıllarda bu ve benzer söyleşiler çok yapılmıştı fakat bu benim için çok daha keyif verici idi.
 
Muzaffer Bey, son olarak söylemek istediğiniz bir şey varmı?
 
Muzaffer Durgun: Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah memleketimiz daha çok gelişir hayat standartları daha güzelleşir. Bizlerde memleketimize daha hayırlı birer fert olarak hizmet ederiz.
 
Kıymetli zamanınızı bizim için ayırdınız teşekkür ederiz.
 
Muzaffer Durgun: Bende size Bitlis için yapmış olduğunuz bu çalışmanızdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.

Mahmut Çoğaltay
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.