Losev

Rektör Yardım, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı toplantısı'na katıldı

Videoyu Aç Rektör Yardım, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı toplantısı'na katıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı'na katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, gerçekleşen toplantı vesilesiyle AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Bitlisli Milletvekili Vedat Demiröz ile bir araya geldi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı için düzenlenen ve kısa filmle başlayan programda TRT tarafından hazırlanan Prof. Dr. Fuat Sezgin Belgeseli izletildi.

‘Tarihimizin en büyük ayıplarından biridir’

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında geçen yıl 1 Temmuz’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat Sezgin’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi. Bitlis’te başlayıp İstanbul’da süren, ardından Almanya’ya uzanan ve yeniden İstanbul’da nihayete eren 94 yıllık hayatının her safhasının paha biçilmez derslerle dolu olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya çapında böyle bir bilim adamının, 1960 darbesinin ardından İstanbul Üniversitesinden uzaklaştırılması, tarihimizin en büyük ayıplarından biridir.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve başkanlığında gerçekleşen ve 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı dolayısıyla düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi/Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Vedat Demiröz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ve 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Arslan, Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve beraberindeki heyet ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.