DEM Bitlis Belediye
Losev

Rektör Elmastaş, Gazetecilerle Düzenlenen Basın Toplantısına Katıldı

Videoyu Aç Rektör Elmastaş, Gazetecilerle Düzenlenen Basın Toplantısına Katıldı
A
a

Bitlis il merkezi ve ilçelerde görev yapan ulusal basın temsilcileri ve yerelde çalışan gazetecilerle düzenlenen toplantıya katılan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversite bünyesinde devam eden ve tamamlanan projeler ile yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

BEÜ kampüsündeki Yahya Eren Konuk Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesi’nin 6 fakülte, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ve sayısı 10 bini aşan öğrencisiyle Türkiye'nin önemli eğitim kurumları arasındaki yerini aldığını söyledi.

Son bir yılda tamamlanan yapım işleri ve yapımı devam eden inşaat işleri hakkında bilgi veren Rektör Elmastaş, “Üniversitemiz binalarının genel bakım ve onarım işleri yapıldı. Kampüs içi yol asfaltlama çalışmaları yapıldı. Güroymak ve Ahlat meslek yüksek okullarında doğalgaz dönüşümleri yapıldı. Tekmer binası dönüşümü yapıldı. Kampüste kayak merkezi açıldı. Kampüste sondaj çalışması yapıldı. Kapalı otopark girişi tadilatı yapıldı. Merkezi kampüs halı saha onarımı yapıldı. Tatvan Meslek Yüksekokulu halı sahasının açılışı yapıldı. Uygulama oteli protokolü yapıldı. Yapı İşleri ve Teknik ile Bilgi İşlem Daire Başkanlıkları binası, 20+1 daireli lojman, çevre düzenlemesi, kapalı tenis kortu ve sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım işleri ise, devam ediyor” dedi.

Rektör Elmastaş, son bir yıl içerisinde yapılan faaliyetler ile onaylanan bilimsel projeler ve değerlendirme aşamasındaki projeler ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Üniversitemiz YÖK Anadolu Projesi kapsamında 2 üniversite ile eşleşti. Personel ve öğrenci yemekhanemizin standardı yükseltildi. Üniversitemiz Fitness Salonu açıldı. Kampüste uygulama kreş ve anaokulu açıldı. Uluslararası Ponza ve Perlit Sempozyumu düzenlendi. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bitlis Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu için ilk adım atıldı. El-Aman Hanı restorasyon projesi revize edildi. Bir milyon lira bütçeli ‘Yapay Zeka ile Eğitilmiş İHA'ların Desteğiyle Kritik Alanların Güvenliği’, 47 bin 879 lira bütçeli ‘Tubitak 2237-B Destekli Proje Yazma Eğitimi’, 300 bin Euro bütçeli ‘Bridging Educational Emergency to Digital Pedagogies’ isimli bilimsel projelerimiz onaylandı. Bitlis balının karakterizasyonu, iklim değişikliği hakkında uzaktan eğitim modülü hazırlanması, Türkiye’de mevsimlik göçmen işçilerin güçlendirilmesi, akademide toplumsal cinsiyet eşitliği gözlemevi, küçük ve orta ölçekli tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere teknoloji yardımı isimli projelerimiz ise, değerlendirme aşamasındadır.”

Soru ve cevaplarla devam eden toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Atlı ile Prof. Dr. Ferit İzci, BEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Bedir Çiftçi, BEÜ Genel Sekreter Vekili Muhammed Sami Belet, BEÜ Basın Müdürü Cevat Maltaş ve il genelindeki basın mensupları katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.