İsrail hapishanesinde tutulan 39 Filistinli serbest bırakıldı İsrail hapishanesinde tutulan 39 Filistinli serbest bırakıldı
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, IŞİD'in denetiminde bulunan Rakka bölgesindeki tek kalesi olan Tabka askeri havaalanına yönelik Cuma gecesi saldırı düzenlendi. Bu havaalanını ele geçirmek isteyen çeteler ile Suriye ordusu arasında ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalar yaşandı.

Roket, havan ve ağır silahların karşılıklı olarak kullanıldığı çatışmalar, Suriye savaş uçakları da çeteleri bombaladı. Cuma gecesinden bu yana en az 24 çete üyesinin öldürüldüğü ve 150'sinin yaralandığı belirtildi. Savaş uçaklarının Tabka kentinde çetelere yönelik sabaha kadar bombardıman yaptığı bildirildi.

Gözlemevi, çetelerin bu bölgeye saldırı başlattığı Salı gününden beri en az 94 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve 400'ü aşkın IŞİD üyesinin de yaralandığını belirtti.

IŞİD Tabka'yı ele geçirmek için Suriye'de kendi kontrolündeki diğer alanlar ile Irak'tan da takviye güç gönderdi.

Temmuz ayı ve Ağustos'un başında IŞİD çeteleri Rakka'daki iki önemli üsten Suriye askerlerini çıkarmıştı. Çatışmalarda 100'ü aşkın Suriye asker öldürülmüştü.

Bu saldırılar ardından Suriye ordusu Rakka'daki ve diğer bölgelerdeki IŞİD unsurlarına yönelik bombardımana başladı. Daha önce her iki taraf da birbiriyle çatışmaktan uzak duruyordu.

Suriye Devlet Televizyonu, Tabka havaalanında Suriye askerlerinin kalmaya devam ettiğini gösteren görüntüler yayınladı. Televizyona göre ordu birlikleri, yeni bir saldırıyı daha püskürtmeye hazır olduklarını söyledi.

Televizyon ayrıca havaalanı çevresinde yerde yatan IŞİD'e ait onlarca cesedin görüntülerine yer verirken, askeri havaalanının güvenlikte olduğu, ordunun üssü koruduğu ve üs dışındaki silahlı kişilere karşı saldırılarda bulunduğunu ifade etti.