Losev

Rahva'da bulunan Bitlis Tatvan hastanesi bölge hastanesi olacak

Videoyu Aç Rahva'da bulunan Bitlis Tatvan hastanesi bölge hastanesi olacak
A
a

Bitlis’in Rahva bölgesindeki, 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi, Bitlis bölge hastanesine dönüştürülecek. Tatvan ilçe merkezindeki hastane binası da güçlendirilip, 50 yataklı devlet hastanesi olarak hizmete açılacak.

Bitlis, Tatvan, Güroymak arasındaki üç yol mevkiine 2016 yılının Mayıs ayında taşınarak 400 yataklı yeni binada hizmet vermeye başlayan Tatvan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla 2017 yılının Nisan ayında B statüsünden A2 statüsüne yükseltilmişti.

“Rahva'da bölge hastanesi, Tatvan ilçe merkezinde de devlet hastanesi olacak”

Öte yandan, Tatvan ilçe merkezinde ise devlet hastanesinin olmayışından dolayı vatandaşların talepleri göz önünde bulundurularak, bölgesel coğrafi koşullar ile iklim şartlarından dolayı ortaya çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla Bitlis milletvekillerinin girişimleri sonucunda, Sağlık Bakanlığı tarafından Tatvan Devlet Hastanesi eski hizmet binasının güçlendirilerek 50 yatak kapasitesiyle günübirlik sağlık hizmeti vermesi kararı alınmıştı.

Bitlis Bölge Hastanesi ve Tatvan Devlet Hastanesi hakkında gazetecilere açıklama yapan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Rahva bölgesindeki 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ni bölge hastanesine dönüştüreceklerini ve Tatvan ilçe merkezinde ise 50 yataklı yeni bir devlet hastanesi açacaklarını söyledi.

“Tatvan ilçe merkezinde 50 yataklı devlet hastanesi açılacak”

Tatvan sahilindeki hastane binasının güçlendirme çalışmaları başlatıldığını belirten Milletvekili Vahit Kiler, “Tatvan ilçe merkezinde devlet hastanemiz vardı. Ama ne yazık ki Rahva’daki hastaneyi açtığımız zaman, merkezdeki hastaneyi kapattılar. Bu süreç önceki dönem milletvekilliği sürem bitiğinde yaşanmıştı. 2018 yılının Haziran ayında, yani seçimlerden önce vatandaşların talepleri doğrultusunda Tatvan ilçe merkezindeki hastaneyi açmak ile ilgili çalışma başlattık. Yapısal anlamda binada biraz sıkıntı vardı ve binanın güçlendirilmesi gerekiyordu. Onun için ihale yapıldı, sözleşme imzalandı ve güçlendirme işlemlerine başlandı. İnşallah, çok hızlı bir şekilde Tatvan’daki 50 yataklı hastanemizi Tatvanlı kardeşlerimizin hizmetine açacağız” dedi.

“Tatvan Devlet Hastanesi, İdris-i Bitlisî Bölge Hastanesi olacak”

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nin 3’üncü basamak bölge hastanesi olacağını kaydeden Milletvekili Kiler, “geçen hafta sağlık müdürümüz ile beraber sağlık bakanımızı ziyarete gittik. Benim Bitlis ile ilgili bir hayalim vardı ve bu hayalim Bitlis’e bir bölge hastanesi kazandırmaktı. Sağlık bakanımıza bu konuda ricada bulunduk. Biz bu 400 yataklı hastaneyi yaparken amacımızın bölge hastanesi olduğunu söyledik. Şuan ki durumu ve bölgenin şartlarını anlattık. Bölgede sadece Van’da olduğunu, şuan bizim Muş ile birlikte bir milyon nüfusa hizmet ettiğimizi bakan beye anlattık. Allah razı olsun talimat verdi, Allah nasip ederse Rahva’daki hastanemizi bölge hastanesi olarak değiştiriyoruz. 3’üncü basamak bölge hastanesi olacak. Bu bize ne getirecek, şuanda devlet hastanesi olarak 70 uzman doktor varken, bölge hastanesine geçtiği anda 140 uzmanımız olacak. Yani onkolojiden, kan damar cerrahisine kadar bütün branşlarla hizmet vereceğiz. Çalışan sayısı nerdeyse 2 kat artacak. Biz artık Bitlis’ten sevk veren değil, Bitlis’e sevk alan bir yapıya ulaşacağız. O kapasitede olan bir hastanemiz olacak. Allah nasip ederse sayın bakanımız ile yaptığımız konuşmada hastanemizin isminin İdris-i Bitlisî Bölge Hastanesi olarak belirledik. Bakan bey de hayırlı olsun, bunu başlatıyoruz dedi. Bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.