Losev

Radyo TV Öğretmeninden Meb'e Mektup

A
a

Sayın müsteşarım, Bizler, İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü mezunları,formasyon sahibi radyo-tv öğretmen adaylarıyız ve alanımız gereği sadece bu alana başvurabiliyor ve öğretmen olabiliyoruz.

Yıllar önce büyük bir yanlışlıkla, bölümümüze kaynak alan olarak gösterilen elektronik öğretmenliği ve elektronik ve haberleşme öğretmenliği mezunlarının, kendi kontenjanlarını doldurduktan sonra bizim bölüme öğretmenlik için başvurmaları sebebiyle, hiç bir zaman atanamayan öğretmen adaylarıyız. Talim terbiye kurulu geçen yıl 80 nolu kararda düzeltme yapmasına rağmen, geçici 3. maddeyi ekleyerek hala kaynak alanların öğretmen olarak atanmasına imkan tanımaktadır. Lisan eğitimimiz boyunca aldığımız eğitim, bu dersi vermeye sadece bizim alanı yetkili kılarken, elektronik ve elektronik haberleşme blümlerinin lisans boyunca aldığı eğitimin bizim bölümle uzaktan yakından alaksı yoktur ki bunu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü grup başkanlığıda kabul etmektedir. Bizim sizlerden istediğimiz, TTK 80 nolu kararı gerçek anlamda düzeltmeniz ve 1. atama öncelik hakkını sadece iletişim radyo tv mezunlarına vermenizdir. Radyo-tv öğretmenliğine bir tane bile radyo-tv mezunu atanamaması, eğitim sisteminin bu durum karşısında ne kadar aciz kaldığını ve yetişen niteliksiz radyo-tv öğrencilerinin ne derecede eğitilebildiğini gözler önüne sermektedir. 
 
Sayısal bölüm mezunlarıyla ,bizim gibi sözel mezunların aynı havuza konulup yarıştırılması çok büyük bir yanlışlıktır. Elektronik bölümünden radyo-tv öğretmenliğine atanan öğretmen adaylarının 1 yıl sonra kurumiçi atamayla kendi bölümlerine geçtiği görülmektedir.Radyo-tv öğretmenliğini radyo-tv tamiratı ve onarımı olarak gören bir zihniyete emanet edilen gençlerin alamadıkları eğitimin sorumlusu olmak, ne kadar adildir ve kabul edilebilirdir, anlamıyoruz!
 
Sayın yetkililer; bakanım, müsteşarım, başkanım, LÜTFEN ARTIK BU YANLIŞLIĞA DUR DEYİN, gelecek nesilleri böyle bir haksızlıktran istifade edip atanan ve alanın uzmanı olmayan öğretmenlere emenet etmeyin. Hakkımız olanı almak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz.
 
Saygılarımızı sunar, gerekli işlemin yapılmasını arz ederiz.
 
Radyo Tv Bölüm Mezunları Adına 2011’de Radyo Tv Öğretmenliği Alan Birincisi Olup Buna rağmen (Haksız Uygulamalardan Dolayı) Atanamayan Radyo Tv öğretmeni Ayşen TÜRKSEL.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.