Losev

ProHizan İlçenin Kaderini Değiştiriyor

Videoyu Aç ProHizan İlçenin Kaderini Değiştiriyor
A
a

Hizan ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde açılan Hizan Proje Koordinasyon (ProHizan) Merkezi, hayata geçirdiği projelerle ilçenin kaderini değiştiriyor.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin çalışmalarıyla kurulan ProHizan Merkezi'nde, bugüne kadar yapılan projelerle ilçeye 2 milyon liranın üzerinde kaynak aktarımı sağlandı.
 
Kuruluşundan bugüne kadar 7'den 70'e tüm ilçe halkına hitap edecek 10 proje hazırlayan ofis, özellikle gelir getirici, sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirdi.   
 
Proje ofisi, ilçede görev yapan öğretmen ve idarecilerin katılımıyla 2014 yılında oluşturulan 5'er kişilik gruplar halinde hizmet veriyor.
 
Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ofisinin hazırladığı 10 projeyle ilçeye 2 milyon liralık yatırım sağladığını anımsattı. Projelerin büyük bölümünün sosyal içerikli olduğunu ve halkın refah seviyesini artırmayı amaçladığını belirten İnci, şöyle konuştu:
 
"Hizan'da göreve başladığımızda, kurumlarda proje kültürünün olmadığını tespit ettik ama kurumlarımızı ziyaret ettiğimizde genç dinamik ve heyecanlı personellerimizin olduğunu gördük. Hizan büyük bir ilçe. Problemleri, sorunları ve ihtiyaçları çok fazla olan bir ilçe. Birçok konuda çalışma yapılması gerekiyor ama proje kültürü yerleşmediğinden dolayı normal günlük rutin çalışmalarının dışına çıkılmıyordu. Yaptığımız rutin işlerinin dışına çıkarak Hizan'a değer katmak için Kaymakamlık bünyesinde ProHizan Merkezi'ni kurduk. Bütün kamu personellerine yönelik bir Anket çalışması yaptık. Kültür merkezinde müstakil bir yer oluşturduk. Bir yıl gibi kısa sürede Hizan'ın tanıtımını ulusal anlamda yapabilecek Hizan'ın değerini ön plana çıkarabilecek çok başarılı sosyal, kültürel ve gelir getirici projelere imza attık."
 
 "Nurs köyü inanç turizmine kazandırılacak"
İnci, Nurs köyünü inanç turizmine kazandırmak adına birçok proje yaptıklarına işaret ederek, köyün önemli bir inanç turizm merkezi haline geleceğini vurguladı. 
 
Nurs köyünü inanç turizmine kazandırma noktasında proje hazırlayarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunduklarını kaydeden İnci, bu projelerin kabul edildiğini bildirdi.
İnci, "Bu projeyle Nurs köyünün alt ve üstyapısı yapılacak. Doğal yapısını korunmak amacıyla toplam 8 ayrı proje hazırlandı. Bu projeler Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunuldu. Kabul edilmesi halinde Nurs köyü her haliyle muhafaza altına alınarak, bölgenin en önemli inanç turizm merkezlerinden biri haline gelecek" diye konuştu. 
 
"Hizan model bir ilçe olacak"
Hizan'ın ülke ve uluslararası platformda "model ilçe" olması için proje merkezinde çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan İnci, bunun için projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
İnci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecinde, birliğin müktesebatına uygun, İl Strateji ve Ulusal Kalkınma planlarıyla uyumlu çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, "Bu merkez, kamu, sivil ve özel kesimin eş güdümlü projelerine, ulusal ve uluslararası fon ve hibelerden kaynak yaratma çalışmalarında bulunuyor. Aynı zamanda merkez projeleri izliyor ve yürütülen projeleri destekleyerek ilçe genelinde koordinasyonu sağlıyor" ifadelerini kullandı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.