DEM Bitlis Belediye
Losev

PKK'den Açıklama: Bingöl'deki Olayla İlgimiz Yok

Videoyu Aç PKK'den Açıklama: Bingöl'deki Olayla İlgimiz Yok
A
a

PKK Bingöl'de yaşanan olayla ilgili herhangi bir eylem yapma kararı ve talimatı alınmadığını belirterek, olayın "lokal bir durum" olduğunu ve komutanlıkla ilgisinin olmadığını açıkladı.

ANF'de yer alan habere göre yazılı bir açıklama yapan PKK'nin silahlı kolu HPG, herhangi bir eylemsel faaliyetlerinin olmadığını açıkladı.

Bingöl başta olmak üzere yaşanan şiddet olaylarının "tamamen lokal durumlar" olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Çözüm sürecine ilişkin Önderliğimiz Başkan Apo 15 Ekim tarihine kadar süre belirlemiştir. Bizim için bu tarih ve bu zamana kadar yaşanacak gelişmelerin sonucunda siyasi irademiz olan KCK’nin vereceği karar önemlidir. Mevcut durumda hareketimizin siyasi iradesi tarafından bizlere, gerek devlet güçlerine gerekse de farklı yapılara karşı herhangi bir eylem yapma kararı ve talimatı verilmiş değildir. Bu nedenle güçlerimizin herhangi bir eylemsel faaliyeti ve planı henüz söz konusu değildir. Şu anda Kürdistan’da halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı, başta Bingöl’de olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG Merkez Komutanlığı olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur."



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.