Losev

Patlayıcının poşetinde polisin parmak izi çıktı

Videoyu Aç Patlayıcının poşetinde polisin parmak izi çıktı
A
a

Adana'da gözaltına alınarak tutuklanan İbrahim Sömer, hakkında hazırlanan iddianamede delil olarak gösterilen patlayıcı maddelerin bulunduğu poşetin üzerinde bir polisin parmak izi olduğu ortaya çıktı.

Adana'nın Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde 13 Şubat tarihinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan İbrahim Sömer hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sömer hakkında "örgüt üyesi olmak", "örgüt adına suç işlemek" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Sömer hakkında delil olarak "İddia, ihbar, yakalama ve muhafaza altına alma tutanağı, olay yeri inceleme krokisi, bomba imha ön inceleme raporu" olduğuna yer verildi. 
 
'15 Şubat'ta eylem yapacak' iddiası 
 
İddianamede, Sömer hakkında hüküm bulunduğu belirtilerek, Sömer'in 15 Şubat'ta PKK Lideri Abdullah Öcalan için yapılacak eylemlerde kolluk kuvvetlerine karşı bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu ileri sürüldü. "15 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilecek korsan gösterilerde ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere el yapımı patlayıcı madde malzemelerini temin ettiği ve portakal bahçesinde sakladığının iki adet çakmak gazı ile ele geçirildiği" ifadelerinin yer aldığı iddianamede, Sömer'in ise iddiaları yalanladığı belirtiliyor. Sömer'in ifadeleri arasında çelişki bulunduğunu ileri sürülen iddianamede, Sömer'in içinde patlayıcı madde bulunan poşeti atarak kaçtığının ise 13 polis tarafından görüldüğü belirtiliyor. 
 
Kameralar 13 polisin gördüklerini yalanlıyor
 
İhbar ile yakalama şeklinin birbirini doğruladığının belirtildiği iddianamede, ihbar saati ile 13 polisin Sömer'i gördüklerini belirttikleri saatler arasında ise çelişkiler mevcut. Sömer'in saat 21.52 ile 23.45 saatlerinde bir internet kafede olduğu kamera kayıtları ile sabit iken, patlayıcı maddelerin bulunduğu poşetin üzerinde Sömer'in vücut izinin olmadığı da kaydediliyor. Sömer'in vücut izi kalmaması için önlem almış olabileceği ileri sürülen iddianamede, vücut izinin olmamasının Sömer lehine değerlendirilemeyeceği belirtildi. 
 
Sömer'in parmak izi yok, polisin var
 
Patlayıcı maddelerin bulunduğu poşetlerin üzerinden yapılan incelemede, Sömer'in değil, M.E. isimli polisin parmak izi tespit edildi. Polis M.E.'nin 2013 yılına kadar Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı ve aynı yıl Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı belirtilen iddianamede savcı, poşetin emniyetten getirildiğini, poşetin "sehven" delil olarak incelendiğini ileri sürüyor. Savcı iddianamede, "Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 17/02/2015 tarih ve BVİ-15-774 uzmanlık sayılı raporda, incelenen malzemeler üzerindeki L2-L4-L5-L6-L7-L8-L9 nolu izlerin karakteristik özellikler yönünden araştırma ve mukayese yapmaya yetersiz olduğunun, L3 nolu izin polis M.E.'ye ait parmak izinin karakteristik özellikler yönünde uyduğu ve aynı olduğunun, L1 nolu izin veri tabanına kaydının yapıldığının bildirildiği;
 
2013 yılına kadar Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Büro amirliğinde görev yapan, aynı yıl Kastamonu iline atandığı anlaşılan polis memuru M.E.'nin mavi renkli sevenhill ibareli poşette parmak izinin tespit edilmesi üzerine 13/02/2015 tarihinde yapılan araştırmada, olay yerine giden kolluk görevlilerinin malzeme ele geçmesi halinde içine koymak üzere şube müdürlüğünde bulunan mavi renkli poşeti yanlarına aldıkları, olay yerinden elde edilen malzemelerin mavi renkli bu poşetin içine konulduğu, olay, yakalama ve muhafaza altına alma tutanağında, '…siyah poşet içerisinde mavi renkli poşetin içerisinde…' şeklinde sehven bir ibare yazıldığı, olay yeri inceleme görevlerine vücut izi incelemesi amacıyla malzemeler teslim edilirken mavi renkli sevenhill ibareli bu poşetinde teslim edildiği, olay yerinden ve şüpheliden ele geçmemesine rağmen bu poşet üzerinde de vücut izi incelemesi yapıldığı, 2013 yılında Adana'dan ayrılan polis memurunun parmak izinin tespit edilmesi nedeniyle aynı gün bu duruma ilişkin tutanak düzenlendiği"ni ileri sürüyor.

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.