Losev

Paris'te rehine krizi 10 kişi alıkonuldu

Videoyu Aç Paris'te rehine krizi 10 kişi alıkonuldu
A
a

Fransa’nın başkenti Paris’te bir mağazaya giren silahlı saldırganların 10 kişiyi rehin aldığı bildirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyinde bulunan Villeneuve-la-Garenne’de The Primark adlı mağazaya giren silahlı saldırganların, 10 kişiyi rehin tuttuğu açıklandı.
 
Saldırganların barikat kurarak güvenlik güçlerinin içeri girişini engellediği açıklandı. Polisin durumdan rehinelerden birinin mesaj atmayı başarmasıyla haberdar olduğu ifade ediliyor.
 
Russia Today’in haberine göre, olayın bir soygun girişimi olduğu belirtiliyor. Fransız medyası, rehine krizine iki veya üç saldırganın dahil olduğunu aktardı. AFP’nin haberine göre, rehinelerin tümü Primark çalışanları.
 
Polis kaynakları, olayın bir terörist saldırı olduğuna dair herhangi bir delil bulunmadığını ifade etti. Rehine krizinin ardından mağazaya çıkan yollar trafiğe kapatılırken, Qwartz adlı alışveriş merkezindeki mağazalar da boşaltıldı.
 
Rehine krizinin yaşandığı Primark adlı mağaza
 
Olayda can kaybı veya yaralı olup olmadığı bilinmezken, saldırganların güvenlik güçlerinden talepleri de henüz açıklanmadı. AFP’ye konuşan ismini vermek istemeyen bir polis kaynağı, “Sabah 6.30 sularında iki ya da üç silahlı saldırgan, ilk belirlemelere göre silahlı soygun amacıyla Primark’a girdi” ifadesini kullandı.
 
Fransa’da Ocak ayında meydana gelen Charlie Hebdo saldırısından bu yana güvenlik önlemleri üst seviyede tutuluyor. Yemen El Kaidesi militanları Kuaşi kardeşler Ocak’ta mizah dergisi Charlie Hebdo’ya silahlı saldırı düzenlemiş ve 12 kişiyi öldürmüşlerdi. Bu olayın ardından DAIŞ militanı Amedy Coulibaly bir süpermarkete girmiş ve içeridekileri rehin almıştı. Olayın ardından dört rehine hayatını kaybetmişti.
 
Haziran’ın sonunda ise bir gaz fabrikasına saldırı düzenlenmiş ve fabrikanın kapısına kesik baş bırakılmıştı. Polis, saldırganın amacının fabrikayı havaya uçurmak olduğunu ifade etmişti.
 
Bu arada DAIŞ çetelerinin dün Fransa’yı tehdit etmesi sonrası meydana gelen rehine krizi, çetelerin Ocak ayında mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıyı akıllara getirdi. DAIŞ dün yayınladığı bir videoyla Fransa’yı tehdit etmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.