DEM Bitlis Belediye
Losev

Osman Baydemir'de Oy Kullandı

Videoyu Aç Osman Baydemir'de Oy Kullandı
A
a

Merkez Haliliye İlçesi’nde oyunu kullanan BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir, bugün BDP İl Örgütü tarafından teyit edilmemiş hiçbir bilginin doğru olmadığını belirtti.

BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir ve eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir, oylarını Merkez Haliliye İlçesi, Refahiye Mahallesi’nde bulunan Şanlıurfa Anadolu Lisesi’nde kullandı. Baydemir, 2218 numaralı sandıkta oyunu kullanırken “Herkese hayırlı olsun, Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Okulda oy kullanmak üzere bekleyen seçmenler ile selamlaşan Baydemir, görev yapan polisler ile selamlaşarak “Kolay gelsin” dedi. Oy kullandıktan sonra okul önünde basına bir açıklama yapan Osman Baydemir, “Şimdiye kadar söyleyeceğimizi söyledik, paylaşacağımızı halkımızla paylaştık. Bugün söz söyleme sırası halkındır, seçmenindir. Esas noktayı koyacak olan da halkın hür iradesidir” diye konuştu. Sandıktan çıkacak her sonucu kabul edeceklerini dile getiren Baydemir, şunları dile getirdi:

“Sandıktan çıkan irade neyse başımız ve gözümüz üstünde kabulümüzdür. Bir kez daha söylüyorum Urfamızdaki seçim atmosferi bütün Türkiye’ye örnek olacak bir demokratik olgunlukta geçti ve demokrasi çıtası Urfamızda bir hayli yükseldi. Umut ediyorum ki bugünkü tablo da bu şekilde olur. Ve herhangi bir seçim hilesi veya seçim güvenliği riski de Urfamızda doğmaz ve bir bütün olarak Urfamız seçim atmosferini demokratik bir olgunluk ile geçirmiş olur.”

‘Sonuç ne olursa olsun hizmete devam edeceğiz’

Kamuoyuna çağrıda bulunan Baydemir, siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı değil, olsa olsa birbirlerinin rakipleri olduğunu vurgulayan Baydemir, “Seçim inşallah kazasız belasız sonuçlanacak. Halkın vermiş olduğu görev ne olursa olsun, bu halkın hizmetinde gerek iktidarda, gerek muhalefette, gerek yaşamın başka kulvarlarında hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Fısıltı gazetesine itibar etmeyin’

Urfa’daki seçmenlere bir çağrı daha yapan Baydemir, BDP İl Başkanlığı tarafından teyit edilmeyen hiçbir bilginin esas alınmamasını istedi. Baydemir, “Provokasyona asla gelmememiz lazım. Sahte pusulalar yakalandı, şurada şu oldu şeklindeki bilgiler il teşkilatımızdan teyit edilmediği müddetçe doğru değildir. Bu konuda sadece ve sadece il başkanımız ve milletvekillerimiz söz söylemeye yetkilidir. Onun dışında fısıltı gazetesinde söylenen sözlere hiç kimse itibar etmesin. Eğer bir ihmal olursa il başkanımız bu konuda gerekli açıklamayı yapacaktır, milletvekillerimiz gerekli çağrıları yapacaktır. Zira kirli bilgi her zaman demokrasiye zarar verir. Kirli bilgiden de elimizden geldiğince sakınmamız, uzak durmamız gerekiyor” diye konuştu.

Urfa halkına bir kez daha teşekkür ettiğini ifade eden Baydemir konuşmasını, “Sonuç ne olursa olsun başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Ama Urfamızda zerre-i miskal hiç kimsenin hileye de tenezzül etmemesini umut ediyorum. Zira kazanan her halükarda demokrasi olacaktır, halkın iradesi olacaktır. Bugün söz söyleme sırası halkındır ve hepimizin halkın sözüne saygı duymamız gerekiyor” sözleri ile tamamladı.

Daha sonra bir gazetecinin sorusu üzerine Reyhan Yalçındağ Baydemir ise “İnanıyorum sandıklardan barış çıkacak, eşit ve özgürce bir arada yaşama isteği çıkacak. Sonucun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.