Erzurum’da 22 Temmuz 2025 tarihinde ormanlık alanda bulunan çürümüş erkek cesedinin kimliği belirlendi. Yapılan incelemelerde, cesedin Sakarya’da 2006 yılında işlenen Gökhan Atakan cinayetinin firari sanığı Dr. Erdal Bektaş’a ait olduğu ortaya çıktı.
Bektaş, Erzurum Adliyesi’ndeki Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) odasında görülen karar duruşmasına katılmış, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildikten sonra firar etmişti. 48 gün sonra ise cansız bedeni ormanlık alanda bulundu.
Ceset nasıl bulundu?
Eski Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alaattin Karaca, ormanlık alanda koşu yaparken ağaç dibinde bir ceset fark ederek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Palandöken ile Aziziye ilçelerini birbirine bağlayan Prof. Dr. İhsan Doğramacı Bulvarı yakınındaki ormanlık alana giden ekipler, bedeni tamamen çürümüş haldeki cesedi buldu.

Bölgeyi güvenlik çemberine alan polis, kimlik tespiti için inceleme başlattı. Ceset, detaylı inceleme yapılmak üzere ambulansla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.






