DEM Bitlis Belediye
Losev

Ölü Sayısı 89’a Yükseldi

A
a

Çin’in Gansu eyaletinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 89’a yükseldi. 500 kişinin ağır yaralandığı depremde evleri yıkılan binlerce kişi geceyi dışarıda geçirdi.

Çin devlet haber ajansı Şinhua, ülkenin kuzeybatısında yer alan Gansu’da 1,200 evin yıkıldığını, 21,000 evin de ciddi olarak zarar gördüğünü bildirdi.
 
Eyalet merkezinden uzak birçok bölgenin depremden etkilendiği ve yaralı köylülerin kendi imkanlarıyla yerel hastanelere ulaşmaya çalıştıkları ifade edildi.
 
Bir yetkili, depremden en çok etkilenen şehir olan Dingxi’de 27 bin kişinin evsiz kaldığını belirtti. Afet bölgesinde elektrik kesintileri yaşantığı, ayrıca cep telefonu ve internette sık sık kesilmelerin yaşandığı kaydedildi.
 
Yaklaşık 3 bin polis ve kurtarma görevlisinin deprem bölgesine gönderildiğini duyuran Şinhua, deprem öncesinde etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarının kurtarma faaliyetlerini olumsuz etkilediğini bildirdi.
 
Yetkililer, olumsuz hava şartlarının afetzedelerin sığınma ihtiyacını artırabileceğini ifade etti.
 
Bu arada Şinhua, dün sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından 422 artçı şokun kaydedildiğini belirtti.
 
Gansu’ya sınır olan Şiçuan eyaletinde Nisan ayında meydana gelen depremde 164 kişi hayatını kaybetmiş, 6,700’den fazla kişi de yaralanmıştı.
 
Çin’de 2008 Mayıs’ında meydana gelen 7.9 şiddetinde depremde ise 70 bin kişi hayatını kaybetmişti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.