Losev

Ölen Oğlumun Yanında Kurşun Kovanı Yoktu

Videoyu Aç Ölen Oğlumun Yanında Kurşun Kovanı Yoktu
A
a

Olayın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen halen üzerindeki sır perdesi çözülemeyen er Ali Önal’In ölümü ile ilgili babası Bayram Önal yeni bir iddiayı gündeme getirerek, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Tatvan ilçesinde vatani görevini yaparken 14 Ekim 2011 tarihinde 5 aylık askerken silahıyla birlikte firar ettiği öne sürülen ve olaydan 5 gün sonra Tatvan-Hizan karayolu üzerinde cesedi bulunan asker Ali Önal’ın (21) ölümündeki sır perdesi halen çözülemezken, babası Bayram Önal ise olayın intihar olmadığına yönelik yeni bir iddiayla Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Olayın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen halen üzerindeki sır perdesi çözülemeyen er Ali Önal’ın ölümü ile ilgili babası Bayram Önal yeni bir iddiayı gündeme getirerek, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. 4 yıldır şüpheli ölümü çözmek için izini sürdüğü olayla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen baba Bayram Önal, cesedin bulunduğu yere yakın olan Yayalar köyüne giderek köy muhtarı ve köy sakinleriyle görüştü. Köylülerle görüşen ve yeni bilgiler edinen baba Önal, daha sonra olayla ilgili yeni bir delil sayılması için köylülerden edindiği bilgileri yazılı dilekçeye dökerek Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde köylülerden edindiği bilgi ve iddiaların araştırılmasını isteyen baba Bayram Önal, dilekçesinde; olayın intiharmış gibi gösterilmesine karşın cinayet olduğunu iddia etti. Olayın meydana geldiği gün olay yerine giden ve cesedi yerinde gören Yayalar Köyü Muhtarı ve köy sakinleriyle görüşen baba Bayram Önal, köylülerin cesedin bulunduğu alanda “kurşun kovanı yoktu” iddiası üzerine olayın yeniden soruşturulması için Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’na da birer dilekçe gönderdi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan baba Bayram Önal, olayın kesinlikle cinayet olduğunu, ancak buna karşın olayın intihar olarak üzerinin kapatılmaya çalışıldığını iddia etti. Olayda birçok şüpheli durum olduğunu öne süren Bayram Önal, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde de bu iddialarını desteleyen köylülerin iddialarına yer verdiğini ifade etti. Olayı araştırmak için geçtiğimiz günlerde cesedin bulunduğu köye gittiğini ve yine olayla ilgili yeni bilgiler edinmek için cesedin bulunduğu yere yakın bir yerde bulunan Yayalar Köyü muhtarı ve köy sakinleriyle görüştüğünü ifade eden Bayram Önal, “Köylülerle görüştüğümde cesedin bulunduğu gün olay yerinde olan bazı köylüler ve köy muhtarı, olay yerinde kurşun kovanı bulunmadığını, hatta askeri yetkililerin intihar etmiş demelerine karşın kendilerinin askeri yetkililere ‘intihar ettiyse kurşun kovanı nerede?’ diye sorduklarını, bunun üzerine askeri yetkililerin kovanın ormanlık alanda kaybolduğunu söylediklerini belirttiler. Yani köylülerinde belirttiği üzere olay yerinde intihar ettiğine dair herhangi bir kovan bulunamadı. Ancak buna karşın hazırlanan raporlarda olay yerinde kovanların bulunduğu tutanaklara yazılmış. Burada bir çelişki var. Çünkü o gün orada herhangi bir kovan bulunamamıştı. O kovanlar ne oldu ya da nereden getirildi bilmiyoruz. Bende bu köylülerin ve köy muhtarının beyanatı üzerine araştırılmak üzere Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığ’ına dilekçeyle başvurdum. Aynı dilekçemi ayrıca Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na gönderdim” dedi.

Yaklaşık 4 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ve artık gençliğinin baharında hayata gözlerini yuman oğlunun ölümüyle ilgili sır perdesinin çözülmesini istediklerini dile getiren baba Bayram Önal, “Artık bu olay çözülsün ve sorumlular cezasını çeksin istiyoruz. 4 yıldır hukuk mücadelemiz devam ediyor. Bir o kadar devam etse de biz bu işin peşini bırakmayacak ve her daim takipçisi olacağız” diye konuştu.
Aradan geçen süre zarfından olayla ilgili bir gelişme yaşanmazken, davaya ise Muş Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.