Losev

Ok Google özelliğini açma

Videoyu Aç Ok Google özelliğini açma
A
a

Bir sesli arama başlatmak için veya Google'ın sizin için bir şey yapmasını istediğinizde telefonunuzda veya tabletinizde "Ok Google" ile işlemlerinizi en iyi şekilde hızlandırabilirsiniz.

Ok Google" özelliğini açma
"Ok Google" dediğinizde, Google uygulamasına sesinizi kullanmaya hazır olduğunuz bildirilir. "Ok Google" özelliğini en iyi şekilde kullanmak için bazı ayarları güncellemeniz gerekir.

Not: Google uygulamasını birden fazla cihazda kullanıyorsanız her cihazda "Ok Google" özelliğini açmanız gerekir.

"Ok Google" özelliğini açma 
Google uygulamasının en son sürümüne sahip olduğundan emin olun. (En son sürümü edinmek için Play Store'da Google uygulaması sayfasına gidin ve Güncelle'ye dokunun).
Google uygulamasını Google app açın.
Sayfanın sol üst köşesinde Menü simgesi menu icon > Ayarlar > Ses > "Ok Google" algılaması'na dokunun.
"Google uygulamasından"ın yanındaki onay kutusunu işaretleyin.
Google uygulamasının dışında "Ok Google" algılamasını açmak istediğinizde belirli cihazlar için bazı ayarları değiştirebilirsiniz:

"Herhangi bir ekrandan" veya "Her zaman açık" seçeneğinin yanındaki onay kutusunu işaretleyin. 
Google'a sesinizi tanıtmak için talimatları uygulayın.
Not: "Her zaman açık" seçeneği tüm dillerde desteklenmez. Bu özelliği açamıyorsanız diliniz desteklenmiyor olabilir.
"Herhangi bir ekrandan" seçeneği, özel kelimeler veya uyandırma komutları kullanan diğer ses hizmetlerinin çalışmasını engelleyebilir. Örneğin, bir Samsung S6'nız varsa ve "Hi Galaxy" uyandırma komutunu kullanmak üzere S-Voice'ı açarsanız, "Herhangi bir ekrandan" özelliği açık olduğu zaman bu işlev çalışmayabilir.

Değiştirebileceğiniz "Ok Google" ayarları
"Ok Google"ı açtığınızda, cihazınıza bağlı olarak değiştirebileceğiniz birkaç ayar vardır. Terimlerin anlamı aşağıdadır:

Herhangi bir ekrandan: Cihazınızın ekranı açıksa veya cihaz şarj oluyorsa, cihazda herhangi bir ekrandan "Ok Google" diyebilirsiniz. 
Her zaman açık: Nexus 6, Nexus 9 veya Samsung Note 4 cihazlarında ekranınız açık da olsa kapalı da olsa "Ok Google" diyebilirsiniz.
Güvenilir ses: Güvenli kilit ekranından "Ok Google" dediğinizde sesiniz tanınabildiyse, cihazınızın kilidini açmadan Google'a sizin için yapmasını istediğiniz şeyleri veya siteleri ziyaret etmesini söyleyebilirsiniz.
Kişisel sonuçlar: Cihazınız kilitli olsa dahi sesli aramalarınıza ilişkin kişisel sonuçları görün.
Ses modelini yeniden eğit: Google'a sesinizi tekrar tanıtın. Google sesinizi tanımıyorsa bunu deneyin. Bu ayarı görmüyorsanız "Herhangi bir ekrandan" veya "Her zaman açık" özelliğinin açık olduğundan emin olun.
Ses modelini sil: Google'ın sesinizi tanımak için kullandığı ses modelini silin.
Not: "Herhangi bir ekrandan" ayarı, özel kelimeler veya uyandırma komutları kullanan diğer ses hizmetlerinin çalışmasını engelleyebilir. Örneğin, bir Samsung S6'nız varsa ve "Hi Galaxy" uyandırma komutunu kullanmak üzere S-Voice'ı açarsanız, "Herhangi bir ekrandan" özelliği açık olduğu zaman çalışmayabilir.

"Bu özellik şu anda bu cihazda kullanılamamaktadır" hatası
Her ekran ayarında "Ok Google"' özelliği Moto X ve bazı eski Android cihazlarda kullanılamaz. Bir Moto X kullanıyorsanız ve Dokunmadan Kontrol özelliği açıksa Google uygulamasında herhangi bir ayarı değiştirmeden herhangi bir ekrandan "Ok Google" diyebilirsiniz.

Bu ayarları görmüyorum
Google uygulamasının en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. (En son sürümü edinmek için Play Store'da Google uygulaması sayfasına gidin ve Güncelle'ye dokunun).
Telefonunuzu en yeni işletim sistemiyle güncelleyin. "Ok Google" ayarlarının bazıları sadece 4.4 veya daha yeni sürümlerde çalışır.
Kullanılabilirlik
Cihaz gereksinimleri
Google uygulaması 3.5 sürümü veya daha yeni bir sürüm
Android 4.4 sürümü (KitKat) veya daha yeni bir sürüm
Ses ve Ses Etkinliği ayarı açık

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.