Slayt Gösterisi
Losev

Öğrencileri sevindirecek KYK değişikliği

Videoyu Aç Öğrencileri sevindirecek KYK değişikliği
A
a

Sigortalı olarak çalışan öğrencilere yönelik değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenim Kredisi Yönetmeliği’nde öğrencileri etkileyen önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre artık sigortalı olarak çalışan öğrencilerin kredileri kesilmeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği”nin, “ Kredi alan öğrencilerden, en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir” maddesi yürürlükten kaldırıldı.

Yürürlükten kaldırılan madde ile öğrenim kredisi alan öğrencilerden en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri artık kesilmeyecek. Kurumdan burs alan öğrencilerden, “Kurum Yönetim Kurulu’’ tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısız olanlara, bursun kesildiği tarihten itibaren öğrenim kredisi verilecek. Ancak, öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler bu durumu bir dilekçe ile kuruma bildirebilecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ( KYK ) bağlı yurtlarda kalıp burs veya kredi alan öğrenciler en fazla asgari ücret seviyesinde çalışabilirken KYK yurdunda kalmayan ancak burs veya kredialanlar ise herhangi bir ücretle çalışabilecek.

BAŞVURULAR BUGÜN

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2018-2019 öğretim yılı için yurt başvurularını bugün almaya başlayacak. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili bilgilere kurumun internet adresi “yurtkur.gsb.gov.tr”den ulaşabilecek. Başvurular, e-devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre değerlendirilecek.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.