DEM Bitlis Belediye
Losev

Öğrenciler'den Kardeşlik Kutusu

Videoyu Aç Öğrenciler'den Kardeşlik Kutusu
A
a

Güroymak'ta öğrenciler, "Kardeşlik Kutusu" adını verdikleri proje kapsamında harçlıklarından arttırdıkları paraları oluşturulan bir kutuya atıyor.

Turgut Özal İlkokulu'ndaki öğrenciler Osmanlı Devleti döneminde uzun yıllar sürdürülen "Sadaka taşları" geleneğine benzeyen bir geleneği yaşatıyor. Öğrenciler "Kardeşlik Kutusu" adını verdikleri proje başlattılar. Öğrenciler harçlıklarından arttırdıkları paraları okulda oluşturulan bir kutuya atıyorlar. İhtiyacı olan öğrenciler ise ihtiyaç duydukları kadar parayı kutudan alıyorlar. "Sağ elin verdiğini sol el görmemeli" düsturundan yola çıkılarak hazırlanan proje, paylaşma, yardımlaşma, sevgi ve kardeşliğin küçük bedenlerde tomurcuklanması ümidiyle oluşturulmuş. Osmanlı Devleti'nde de yüzyıllarca benzer uygulamalarla toplumsal barış ve hoşgörü sağlanmıştı.
 
Projeyi hayata geçiren öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Güroymak Kaymakamı Çağlayan KAYA, "Projenin Osmanlı döneminde uzun yıllar uygulandığını bu önemli kardeşlik projesinin Güroymak'ta uygulanmaya başlandığını" dedi.
 
Projeyle alakalı olarak "Ecdadımızın çok güzel bir uygulaması vardı" diyen Kaymakam Kaya, "Osmanlı döneminde bu sadaka taşları dediğimiz uygulama camilerin, külliyelerin, türbelerin kenarlarına yapılırdı. İhtiyacı olan insanlar gelir orda ihtiyacı adedince sadakalarını alırlardı. Bu güzel uygulamayı ilçemizin Turgut Özal İlköğretim Okulunda başlattık. Burada öğrencilerimiz kendi harçlıklarından biriktirdiklerinden fazla olanları oraya koyuyorlar. İhtiyacı olan öğrencilerimizde gelip oradan ihtiyaçlarını tedarik ediyorlar. Bu şekilde olduğu zaman öğrencilerimizdeki sorumluk duygusunun artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Uygulanan proje sayesinde çocukların şimdiden yardımlaşmayı, fedakarlığı, cömertliği öğrendiklerini ifade eden Kaymakam Kaya, "Öğrencilerimiz bu güzel uygulama sayesinde insanlara ihtiyaçlarını karşılamayı ve bu konuda vicdanlarındaki o güzel duyguyu temaşa ettirecek onu besleyecek uygulamaları görecekler. İnşallah biz bu projeyi bütün okullarımızda hayata geçirip, uygulamayı yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Böylece çocuklarımızdaki sorumluluk, fedakarlık, cömertlik bilincini geliştirerek çocuklarımızı hayata hazırlamış olacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.