Slayt Gösterisi
Losev

Öğrenciler, Tatvan’daki kütüphanelerden faydalanıyor

Videoyu Aç Öğrenciler, Tatvan’daki kütüphanelerden faydalanıyor
A
a

Kalkınma Bakanlığı’nın Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında hayata geçirilen “Tatvan okuyor projesi” sayesinde ilçeye kazandırılan iki ayrı Kütüphane öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

Tatvan Kaymakamlığı koordinesinde yürütücülüğünü Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı proje kapsamında ilçeye kazandırılan iki ayrı kütüphaneden, hem sınavlara hazırlanan öğrenciler, hem de boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmek isteyenler istifade ediyor. Ayrıca, kütüphaneye gelen öğrencilere ücretsiz olarak çay ve kahve ikramları yapılarak, öğrencilerin nezih bir ortamda ders çalışmaları ve kitap okumaları sağlanıyor.

Özellikle KPSS ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği kütüphaneler Pazar günleri hariç haftanın 6 günü saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında kurulan kütüphanelerde öğrencilerin seviyelerine uygun zengin içerikler bulunuyor. Kütüphaneye her yaştan öğrenci ve vatandaşım hitap ediyor. Bu anlamda kütüphane içerisinde sınavlara hazırlık kitaplarının yanı sıra, roman, hikaye türünden kitaplar yer alıyor ve öğrencilerin faydalanabileceği bilgisayarlar mevcut. Tamamen ücretsiz bir şekilde hizmete sunulan bu imkânlar sayesinde öğrenciler kütüphanede yer alan bu kitapları ödünç alıp okuyabiliyor.

Kütüphanelerden biri Aydınlar Mahallesi Yıldız Sokak üzerinde ve Tatvan Stadı yanında bulunan hizmet binasında, diğeri ise Kale Mahallesi Ahlat yolu Caddesi üzerinde ve polis kampı yanında bulunan hizmet binasında yer alıyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.