DEM Bitlis Belediye
Losev

Öcalan’dan Barzani’ye yeni bir mektup

Videoyu Aç Öcalan’dan Barzani’ye yeni bir mektup
A
a

HDP İmralı Heyeti'nin önümüzdeki Salı günü Federal Kürdistan Bölgesi'ne gelmesi bekleniyor. Heyetin, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile görüşüp PKK lideri Öcalan'ın mektubunu ileteceği belirtiliyor.

HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken ve Leyla Zana geçtiğimiz Perşembe günü İmralı’ya gidip PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi. Heyetin, önümüzdeki günlerde Federal Kürdistan Bölgesi’ne gelerek Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesi ve çözüm sürecine dair Öcalan’ın yazdığı bir mektubu Barzani’ye ulaştırması bekleniyor.

BasNews’ten Karzan Hewrami'nin haberine göre HDP Erbil Bürosu Temsilciliği yöneticisi Abdi İke, Önder ve Zana’nın önümüzdeki Salı günü Erbil’e gelerek Mesud Barzani ile görüşeceğini söyledi. Heyetin görüşme esnasında Öcalan’dan aldıkları mektubu da Barzani’ye ileceklerini ifade eden İke, mektubun içeriğinde ise bölgede Kürd sorunu, çözüm sürecine ilişkin Kürdistan Bölgesi’nden beklentiler ve Kürd Ulusal Kongresi konuları olduğunu belirtti.

Heyetin Barzani ile görüşmesinde Öcalan’ın silah bırakma çağrısı olup olmayacağına dair soruya ilişkin de Abid İke, ”PKK ve Başkan Apo’nun gündeminde silah bırakma yok. Hükümet Başkan Apo’nun sürece ilişkin sunduğu 10 maddenin gereklerini pratikte uygularsa silahlar susar, gerillanın Kuzey Kürdistan’dan çekilmesi gündeme gelir.” şeklinde cevap verdi.

Abid İke ayrıca, önümüzdeki günlerde Diyarbakır’dan gelen bir heyet ile Federal Kürdistan bölge Başkanlığı’nı ziyaret edeceklerini ve Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’yi Diyarbakır’daki Newroz etkinliklerine davet edeceklerini de sözlerine ekledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.