Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi kırsalında bulunan Sumaklı Mahallesi, sahipsiz bir köpekte kuduz tespit edilmesinin ardından karantinaya alındı. Kuduz olduğu şüphesiyle Siverek Hayvan Barınağı'nda müşahede altına alınan köpek, yapılan testler sonucunda kuduz olduğu belirlenince öldü.

Mahalleye levhalar asıldı

Bu olay üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, mahallede karantina uygulaması başlattı. Sumaklı Mahallesi'ne "Dikkat, kuduz riskli bölge" yazılı uyarıcı levhalar asıldı. Bölgede bulunan sahipsiz köpekler veterinerler tarafından aşılanarak kuduz riskine karşı koruma altına alındı.

Daha öncede benzer vakalar yaşanmıştı

Öte yandan, ilçe kırsalındaki Karakeçili Mahallesi'nde de kuduz şüphesiyle gözlem altına alınan bir köpeğin takibine devam ediliyor. Şanlıurfa'da daha önce de benzer kuduz vakaları yaşanmıştı. Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Payamlı Mahallesi'nde 30 Mayıs'ta ve Batıkent Mahallesi'nde 4 Haziran'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan kişilerde kuduz tespit edilmesi üzerine bu mahallelerde de karantina uygulamaları başlatılmıştı.