Losev

Nurs Köyüne Otobüs Seferleri Başlıyor

Videoyu Aç Nurs Köyüne Otobüs Seferleri Başlıyor
A
a

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs'a ücretsiz otobüs seferleri başlatacaklarını söyledi.

Risale Haber'e konuşan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs Köyü'ne ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini söyledi.

Başkan Alaydın, Bediüzzaman'ın hemşehrileri olarak üzerinde düşenlerin olduğunu ifade etti.

Talebin olması halinde yaz aylarında sefer sayılarını arttıracakları bilgisini veren Alaydın, "Her cuma 27 kişilik bir otobüs seferi düzenleyeceğiz. Bir hafta bayanlar, bir hafta erkekeler için olacak. Bediüzzaman Hazretlerinin doğduğu Nurs'a götüreceğiz. Gezdireceğiz, dolaştıracağız, cuma namazımızı kılıp geri geleceğiz" dedi.

Nurs'u görmek için dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiğini hatırlatan Alaydın, "Hedefimiz şu: Bitlis'te Nurs köyünü görmeyen kalmasın. Bediüzzaman'ın hemşehrileri olarak bizler önce oraları ihya edelim ki ondan sonra dışardaki insanlara buraların tanıtımını, reklamını yapalım. Yazın da bu seferlerin sayısını arttırırız. Son iki yıldır Tillo, Gayda gibi yerlere zaten bu hizmeti veriyorduk. Nurs için de başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Kemal Benek / Risale Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.