Losev

Norşinli Minik Eyüp Ölümden Döndü

Videoyu Aç Norşinli Minik Eyüp Ölümden Döndü
A
a

Güroymak ilçesinde otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 3 yaşındaki Eyüp Tulgar, sevk edildiği 3. hastanede 5 gün uyutularak yapılan müdahale sonucunda hayata döndü.

Kaza, 16 gün önce Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana geldi. Nafiz ve Filiz Tulgar çiftinin 4 çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Eyüp Tulgar'ın üzerinden otomobil geçti. Kazada ağır yaralanan 3 yaşındaki Eyüp, ambulansla önce Güroymak İlçe Devlet Hastanesi'ne ardından da Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan ilk müdahalelerin ardından durumu kötü olan 3 yaşındaki çocuk, bu kez Elazığ'da bulunan Medical Park Hastanesi'ne gönderildi. Yolda iyice durumu kötüleşen ve solunum cihazına bağlanan Eyüp, yoğun bakıma alındı. 5 gün uyutularak tedavisi süren küçük Eyüp, 10. günde tamamen kendini toparlayarak hayati tehlikeyi atlattı.

Yaşadıklarını anlatan baba Nafiz Tulgar, "Kaza evin önünde olmuş. Ben o esnada orada değildim. Amcamlar oradaymış, sürücü yola bakmadığı için kaza olmuş. Bana haber geldi, hastaneye gittim. Oradan Bitlis'e sevk ettiler, ardından da Elazığ'a gönderdiler, artık hiçbir şeyi kalmamıştı, solunum cihazına bağlıydı. Doktorlar baktı, şükür iyileşti. Akciğer ile kafasında problem vardı. Uzun süre uyutuldu. Şimdi iki yerinde kırık var, onun dışında durumu gayet iyi" şeklinde konuştu.

Kaza nedeniyle, Eyüp'ün Bitlis'ten sevkli geldiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Anestezi Hekimi Güven Gülen, "Geldiğinde genel durumu kötü, bilinci ve şuuru kapalıydı. Ciddi bir kafa ve boyun ile akciğer travması vardı. Solunumu çok sıkıntılıydı. Akciğerine göğüs tüpü taktık. 4-5 gün solunum cihazında uyutularak tedavisi devam etti. İlerleyen süreçte hasta hızla toparlandı ve solunum cihazından ayırdık. Bir kaç gün daha yoğun bakımda kaldıktan sonra servise çıkardık. Şu anda bilinci, şuuru açık, genel durumu iyi. Beyindeki şişliği azaldı, akciğerindeki travması düzeldi. Geldiğinde sol omuz ve kalçada kırığı vardı, o tedavileri sürüyor" diye konuştu.

Yoğun bakımdan çıkan 3 yaşındaki Eyüp ise en çok annesini özlediğini söyledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.