DEM Bitlis Belediye
Losev

Norşin Seçimi BDP Tarafından Protesto Edildi

Videoyu Aç Norşin Seçimi BDP Tarafından Protesto Edildi
A
a

Güroymak'ta (Norşin) seçimlerin iptal edilmesi ve hile iddiaları nedeniyle BDP tarafından Belediyenin önündeki park'ta protesto edildi.

Norşên BDP İlçe Örgütü öncülüğünde belediye parkı önünde yerel seçimlerde yapılan hileler ve seçim iptalleri nedeniyle basın açıklamasıyla proteste edildi.

Norşên BDP İlçe Başkanı Hakan Tadik ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada sık sık "Hırsız AKP","Kürdistan AKP'ye mezar olacak" sloganları atıldı. Açıklamayı okuyan Tadik, AKP hükümetinin yenilgiyi hazmedemeyip tüm kirliliği oynadıklarını ifade ederek "Son seçimlerde çıkan harita, Kürdistan'da özerklik ilanından başka bir şey değildir. Kürt halkı mitinglerde, Newroz'larda topluca beyan ettiği iradesini bu kez oyları ile resmileştirmiş oldu. Erdoğan'ın uykularını kaçıran kabusş, özgürleşen bir halkın sömürgeciliğe çektiği açık bir resttir" dedi.

Norşên'de da 32 oy farkla kazanan BDP'nin seçimi kazandığı ama kurulan tezgahlarla seçimin iptaline gidildiğine değinen Tadik "Öyle bir tezgah kurdular ki akla hayale ziyan. Seçim sonrası iki gün boyunca sesi çıkmayanlar iki sonra ilçe seçim kurulunda bekletilen sandıklara müdahale ettiler. İlçe seçim müdürü başta olmak üzere sandık başkanı ve sandık görevlileri satın alarak belediye başkanı için kullanılan oyları değiştirip seçimin iptal olmasına neden oldular. Herkes şunu iyi bilsin bu kirli oyundan parmağı olan herkes bunun hesabını mutlaka verecektir. Bu halkın evlatları bu halk irade sahibi olsun diye bedenlerini ölüme yatıracak birileri de bu halkın iradesine tezgah kuracak. Buna asla izin vermeyip mücadelemize devam edeceğiz"  dedi.

Açıklamanın ardından kitle olaysız bir şekilde, sloganlar eşliğinde dağıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.