Losev

Norşin'li İnşaat İşçisinin Böbreğinden 794 Adet Taş Çıktı

Videoyu Aç Norşin'li İnşaat İşçisinin Böbreğinden 794 Adet Taş Çıktı
A
a

Bitlis Devlet Hastanesine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastanın böbreğinden 794 taş çıktı.

Güroymak'ta böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuran 49 yaşındaki Sabri Tokay'ın böbreğinden irili ufaklı 794 taş çıkarıldı.

ACİL AMELİYATA ALINDI

Bitlis Devlet Hastanesi'ne geçtiğimiz hafta sağ böbreğindeki ağrıları nedeniyle başvuran inşaat işçisi 5 çocuk babası Tokay'ın böbreklerinde taş olduğu tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyatına karar verilen Tokay geçtiğimiz cuma günü yaklaşık 2.5 saat süren bir operasyon geçirdi. Yapılan operasyonda sağ böbreğinden irili ufaklı 794 taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Kutlu Teberik, hastanın kendilerine şiddetli ağrıları nedeniyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerde çok sayıda böbrek taş tespit edildiğini, ardından da ameliyata karar verildiğini söyledi.

"SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ"

Teberik, gerçekleştirilen operasyonda açılan böbrekten 794 adet taşın çıktığını, bu kadar çok taş taşıyan hastaya ilk defa rastladığını söyledi. Teberik, "Taşlar, idrar kanallarını da tıkayacak konuma gelmişti. Hastamızla yaptığımız görüşme sonrasında ameliyata karar verdik. Biz bu kadar çok taş beklemiyorduk. Hastamızın böbreğini koruyarak, ortopedide kullanılan küret aleti ile temizledik. Daha sonra böbrek fonksiyonlarını yerine getirmeye başladığını gördük. Şimdi hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Birkaç gün içinde de taburcu olacaktır." dedi.

"BU KADAR TAŞ ÇIKACAĞINI BEKLEMİYORDUM"

Sabri Tokay ise, böbreğinde bu kadar taş olduğunu bugüne kadar bilmediğini, ancak zaman zaman ağrı hissettiğini anlattı. Doktoruna teşekkür eden Tokay, "Ağrılarım artınca doktora geldim. Böbreğimden bu kadar taş çıkmasını beklemiyordum. Şimdi sağlığım yerinde. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.