Losev

Norşin'in 'Kadın Yaşam Merkezi' Projesi Kabul Edildi

A
a

Güroymak (Norşên) Belediyesi tarafından Japonya Resmi Kalkınma Yardımı'na (Japan ODA) sunulan Kadın Yaşam Merkezi projesi Türkiye genelinde 200 proje arasından ön elemeyi geçerek kısa listeye girdiği belirtildi.

Japonya tarafından 1989 yılından beri "Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (Japan ODA)" kapsamında gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde uygulanan ve temel insani ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış kalkınma projelerine yönelik geri ödemesiz mali yardım sunan "Yerel Projelere Hibe Programı"na Norşên Belediyesi tarafından geçen yıl sunulan proje Türkiye genelinde 200 proje arasından ön elemeyi geçerek listeye alındı. Proje detayları ve inceleme sürecini değerlendirmek üzere Norşên Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde Orta Elçi Takahiko Katsumata ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede elçi Katsumata, Güroymak'ta kadınlara yönelik böyle bir projenin hazırlanmış olması ve Japon Büyükelçiliği'ne gösterilen ilgi için teşekkür ettiği; ayrıca bundan sonraki süreçte ilişkilerin geliştirilmesi adına karşılıklı adımlarla dostluklarını pekiştirmek istediklerini ilettiği belirtildi.
 
Norşên Belediyesi'nin hazırladığı Kadın Yaşam Merkezi projesi kapsamında 500 metrekare alanda etkinlik odaları, kurs odaları, kafeterya ve 500 kişilik çok amaçlı konferans salonunun bulunduğu; kadınlara yönelik eğitim ve danışmalık merkezi hizmetinin verileceği öğrenildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.