Losev

Norşin'deki Provakasyonlara BDP'den Sert Tepki

Videoyu Aç Norşin'deki Provakasyonlara BDP'den Sert Tepki
A
a

BDP Güroymak İlçe Örgütü, 1 Haziran'da ilçede tekrar edilecek yerel seçim öncesi AKP'lilerin yaratmak istediği provokasyonlara sert tepki gösterdi.

Açıklamaya, yüzlerce yurttaş yanı sıra HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, BDP MYK ve PM üyeleri, DİYA-DER Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt Şube üyeleri katıldı. Açıklamada konuşan BDP Norşên İlçe Eş Başkanı Hakan Tadik, kent merkezinde son 3 gündür var olan polis ablukasına ve ilçe kırsalında son günlerde sürdürülen askeri operasyonlarla halka psikolojik baskı yapılmak istendiğini kaydetti.

Operasyonların devam eden diyalog sürecini baltalamaya yönelik olduğunu ifade eden Tadik, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in ilçede 'Tüm servetim gitse bile bu seçimi kazanacağız' dediğini söyleyerek, ilçe halkının onurlu bir halk olduğunu ve asla Kiler'in parasıyla oyunu satmayacağını vurguladı.

AKP'lilerin mahallelerde polis ordusuyla seçim çalışması yaptığına da işaret eden Tadik, "Türkiye demokratik bir ülke olduğunu iddia ediyorsa, tüm partilere aynı mesafede olmak zorundadır. Norşin halkı, polisin AKP ile birlikte seçim çalışması yapmasını asla ve asla kabul etmiyor ve etmeyecektir" diye konuştu. Tadik, dün akşam saatlerinde Şirintepe Mahallesi'nde polis eşliğinde çalışma yürüten AKP'lilerin kendilerine tepki gösteren mahalle sakinlerine ve olayı duyması üzerine mahalleye gelen HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'na saldırdığını aktararak, "Halk ile hiç bir sorunumuz yoktur ve olmayacaktır da. Çünkü herkes biliyor bu halkın onuru ve özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Halk ile asla ve asla bir sorunumuz yoktur. BDP herkesin evidir" dedi.

Vahit Kiler'in ilçede huzursuzluk yaratma peşinde olduğunu kaydeden Tadik, her zaman huzursuzluk yaratmak isteyenlere karşı duracaklarını ifade etti. Kiler'e "Aklını başına al" diye seslenen Tadik, ilçede yaşanacak gerginlikler sonucu oluşacak herhangi bir olumsuzluğun sorumlusunun AKP'li Kiler olacağını ifade etti. Son 10 gündür mesai saati dışında Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla AKP adına yardımların dağıtıldığını aktaran Tadik, İlçe Kaymakamı'na seçim gününe kadar herhangi bir yardımın yapılmaması yönünde çağrıda bulundu. AKP'lilerin mahallelerde yaptığı seçim çalışmasına eşlik eden polislere sert tepki gösteren Tadik, BDP'nin yapacağı açıklamalara artık polisin çekim yapması için izin vermeyeceklerini vurguladı.

Tadik'in ardından konuşan HDP Milletvekili Zenderlioğlu, halkın, AKP'nin provokasyonlarına gelmeyeceğini ifade etti.

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.