Losev

Norşin'de Kobanê Protestosu Olaylar Çıktı

Videoyu Aç Norşin'de Kobanê Protestosu Olaylar Çıktı
A
a

Güroymak (Norşin) ilçesinde bugün 17:00'da Kobanê için yürüyüş düzenlendi. Kobanê'ye dönük çetelerce işgal ve katliam saldırılarına karşı Kobanê ile dayanışmak amacıyla sokaklara çıkan halkın Kobanê sahiplenişi tüm kararlılığıyla devam ediyor.

Güroymak DBP ilçe binasında bir araya gelen topluluk daha sonra Norşin merkezi içerisinde yürüyüş yaptığı sırada polis müdahelesi ile karşılaştı.

Güroymak'ta Işid Protestosu Olaylar Çıktı
 
Yapılan yürüyüşte herhangi bir açıklamaya izin verilmediği sırada toplanan kitle sloganlar atarak Güroymak Hükümet Konağı'na doğru yürüdü. Polislerin attığı gaz bombası sonucu kitle taşlarla karşılık verdi. Olayların büyümesi sonucu tüm esnaf kepenkleri kapatmasına neden oldu.

Güroymak öğretmen evinin yanında bulunan bir bankaya ait atm'ninde yakıldığı belirtildi. Yakılan ateşin söndürülmesi için zırhlı araçlarla ve tazyikli suyla polis müdahele etmeye çalışıldı. İlçeye merkez içerisinde araçların geçmesine izin verilmedi. Araçların mahalleler arasında başka ilçeye gidebilmeleri için araç kuyrukları oluştu. Olaylar sokak aralarında devam ediyor.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.