Losev

Norşin'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Videoyu Aç Norşin'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
A
a

Güroymak'ta (Norşin) BDP 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle yürüyüş düzenlendi.

Güroymak'ta yoğun bir toplulukla hitaben BDP tarafından kordinize edilen yürüyüşte Kadına Şiddet'e Hayır, Öcalan'a Özgürlük sloganlarıyla Güroymak öğretmen evinden başlayıp otogar'a kadar yürüyüş sürdü.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 8 Mart etkinlikleri kapsamında Güroymak’ta yürüyüş ve şölen düzenledi. BDP kadın seçim bürosunun önünden bir araya gelen yüzlerce kadın Belediye Kültür Merkezi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, BDP Güroymak İlçe Başkanları Nebile Akkurt ve Hakan Tadik ,Güroymak Belediye Eş Başkan Adayları Nazime Avras ve Mehmet Emin Özkan,Tatvan Belediye Eş Başkan Adayı Perihan Adalmış, Ovakışla(Pirxus) Belediye Eş Başkan Adayı Servin Karakoç,Günkırı(Kotni)Belediye Meral Yargı yanı sıra yüzlerce kadın katılırken yüzlerce erkek de destek verdi. Üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve Paris'te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının fotoğrafının bulunduğu ve "Rosalardan Sakine Cansız'a sözünüz sözümüz yolunuz yolumuzdur" pankartı ile DÖKH ve Öcalan fotoğraflarını taşıyan kadınlar, sık sık "Jin jiyan azadi", "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Biji Serok Apo" sloganı attı.

Yürüyüşe katılan bütün kadınların yöresel kıyafet giydiği ve üzerlerine yeşil, sarı ve kırmızı puşiler taktığı yürüyüşte, çevrede bulunan binalarda bulunanlar da zafer işareti ve alkışlarla destek verdi.. Renkli balonlarla süslenen sahneye ise Öcalan ve Paris'te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının fotoğraflarının üzerinde bulunduğu ve Kürtçe, Ermenice, Türkçe, Farsça ve Arapça "Özgür kadınla demokratik ulusa" pankartı asıldı.

Saygı duruşuyla başlanan etkinlikte ilk önce PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ve PJAK'li tutsakların 8 Mart için kadınlara gönderdiği mesaj okunmasının ardından BDP Güroymak İlçe Eş Başkanı Nebile Akkurt Kadınları selamlayarak kadınların kadınlar gününü kutladı.Daha sonra söz alan BDO Güroymak Belediye Eş Başkan Adayı Nazime Avras kadınların kadınlar gününü kutlayarak “Genelde tüm Kürtleri ve kadınları yoktan var eden Sayın Abdullah Öcalan’a minnettarız. Sakine Cansız yoldaşların mücadelesine bağlı kalacağımıza ve İmralı cezaevindeki önderimiz özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz.Tüm kadın yoldaşların 30 martta Kürdistan’da gücümüzü kanıtlamaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra kadınlara karanfil dağıtılarak Öcalan’a özgürlük Kampanyası için imza topandı. Sonrasında sanatçı Deniz Deman’ın sahne almasıyla şölen son buldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.