Losev

Norşin Belediyesinden Eğitim Destek Evi Açıklaması

A
a

BDP'li Norşin Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasıyla ilgili belediye'den açıklama geldi.

Güroymak (Norşen) Belediyesi tarafından açılan Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi‘nde verilen kursların kaymakamlık tarafından kapatılması yapılan basın açıklamasıyla Norşên’de protesto edildi.

Eğitim destek evinden belediye kadar yapılan yürüyüşte “Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasını kınıyoruz”, ”Güroymak Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim veren bu eğitim yuvası Güroymak Kaymakamlığı tarafından kapatılmıştır pankartı ve “Şerzan yoldaşın ardıllarıyız”, ”Gençlik gelecektir geleceği karartmayın”, ”Parasız bilimsel anadilde eğitim” dövizlerinin taşınırken sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, ”Baskılar bizi yıldıramaz”,”Eğitim hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.

Yapılan açıklamaya BDP il ve ilçe örgütleri,HDP İl ve ilçe örgütleri, KESK ,Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Şerzan Kurt Eğitim ve Destek Evi öğretmen ve öğrencileri ve BÖDER öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.Basın açıklamasını okuyan Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan yönetimi devraldıkların günden bugüne kadar resmi bürokrasinin keyfi bir uygulamasıyla karşı karşıya olduklarını belirtirken ’Belediyemiz tarafından ilçede yaşayan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, eğitim- öğretim ihtiyacını karşılayabilmek adına halkımızın hizmetine sunduğumuz eğitim destek evindeki kurslar kaymakamlık tarafından maalesef kapatılmıştır. Şunu belirtmek isteriz ki, halkın seçme iradesini kullanarak bize teslim ettiği belediyenin her imkanını bu halka layık olabilme adına büyük çabalar sarf ettik. Halkımızla birlikte yönettiğimiz belediyenin ortaya koyduğu başarılı hizmetleri, kendi siyasi çıkarlarına ters gören anlayışlar halka buluşmamızı engellemek istemektedirler.

Bu halkın gerçekliğiyle yüzleşmeyenler bu halkı jekoben bir anlayışla yönetmek isteyen iktidar hastalığına bulaşmış olanlar tarihin çöp tenekesine atılmaya mahkumdurlar” dedi.

Özkan eğitim destek evinin büyük başarılara imza attığını ve bunu hazmedemeyen zihniyeti kınadıklarını söyledi.

Özkan’ın ardından Şerzan Kurt Eğitim Destek Evi öğrencilerinden Gülistan Daşdemir de kısa bir açıklama yaparak “Eğitim destek evi öğrencileri olarak kursların kapatılmasını şiddetle kınıyoruz.

Alınan kararları antidemokratik bir karar olduğunu eğitim ve öğretim hakkımıza bir saldırı olarak görüyoruz.yetkililere sesleniyoruz bu tavırdan bir an önce vazgeçmeli ve eğitim hakkımız kimsenin engelleyemeyeceğini bilmedirler.

Saldırılara karşı bizler kurumumuz sahiplenip yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Kaymakamlıktan Eğitim Destek Evi Açıklaması


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.