Slayt Gösterisi
Losev

Nesli tükenmekte olan Beyaz Gelincik Bitlis'te de görüntülendi

Videoyu Aç Nesli tükenmekte olan Beyaz Gelincik Bitlis'te de görüntülendi
A
a

Dünyada nesli tükenmekte olan sansargiller cinsinden beyaz gelincik, Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Kampüsü'nde görüldü. Daha önce Tunceli, Gümüşhane ve Hakkari'de görülen beyaz gelincik, Bitlis Eren Üniversitesi lojmanlarının yakınlarında görüntülendi.

Demirören Haber Ajansı’ndan (DHA) Özcan Çiriş'in haberine göre beyaz gelinciğin görüntüleri cep telefonu kamerasıyla çekildi. Görüntüleri çeken Erdoğan Özdil şunları ifade etti: "Lojmanlara doğru koşup gelen bir hayvan gördük. İlk etapta onun gelincik olduğunu anlayamadık. Fakat daha sonra internetten bakınca beyaz gelincik olduğunu anladık. Değişik bir hayvan olduğunu anlayınca, cep telefonu ile çekim yaptım. Daha sonraki günlerde de gelmeye başladı. Burada iki tane olduğunu fark ettik. Bir tanesi beyaz bir tanesi de kahverengi. Gelincikler biraz yabani ama sanki onlarda bize alıştılar. Buralarda yiyecek aradığını düşündük. Bizler de zaman zaman yiyecek olarak ekmek atmaya başladık. Gelip alıp götürüyor. Hemen hemen her gün ekmek ve yemek artıkları ile besliyoruz. Fakat günün çok az saatlerinde görülüyor. Çünkü genelde uyuyorlarmış."

Daha çok yer altında yaşayan ve dışarı çok az çıkan beyaz gelincik, genellikle fare avlayarak ve kuş yumurtaları ile besleniyor. Genellikle yer altında gizlenerek yaşamı sürdüren ve görüntü alınması oldukça zor olan hayvan türlerinden biri olan beyaz gelincik, yaşadığı bölgelere yakın yerleşim yerlerindeki kümes hayvanlarını da avlıyor. Uzun gövde ve kuyruğu olan beyaz gelincik, çok hızlı hareket edip çok küçük deliklerden içeri girebilme yeteneğine de sahip olması ile biliniyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.