DEM Bitlis Belediye
Losev

Nemrut Kalderası’nda Çöp Toplama Etkinliği Yapıldı

Videoyu Aç Nemrut Kalderası’nda Çöp Toplama Etkinliği Yapıldı
A
a

Avrupa’nın en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla çöp toplama etkinliği yapıldı.

Tatvan Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası ile Nemrut Krater Gölü kıyısında yapılan çöp toplama etkinliğine yaklaşık 50 gönüllü katıldı.

Etkinliğe katılanlar araçlarla 2500 rakımlı Nemrut Dağı’na çıktı. Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bitlis Temsilciliği ve belediye ekipleri ile doğaseverlerden oluşan gurup Nemrut Kalderası’nda çöp toplamaya başladı. Vatandaşların da katılım sağladığı çöp toplama etkinliği Nemrut Krater Gölü kıyısında son buldu. Toplanan çöpler çöp toplama araçlarıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Etkinliği “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla Tatvan Belediyesi ve Bitlis AKUT ile birlikte düzenlediklerini söyleyen Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel, “etkinliğe dernek üyelerinin yanı sıra bazı kurum çalışanları, doktorlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş gönüllü olarak katıldı. İki göl çevresinde ve kaldera içerisindeki ormanlık alanda çevre temizliği yaparak, topladığımız çöpleri araçlara yükledik. Desteklerinden dolayı Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’ye ve etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe gönüllü olarak katılan Dilruba Ercan, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe farkındalık oluşturmak amacıyla katıldığını belirterek, doğayı ve çevreyi korumanın tek yolunun çöp toplamak olmadığını, vatandaşların doğayı korumak ve çevreyi temiz tutmak konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Çevre temizliği etkinliğine babası ile birlikte katıldığını söyleyen 10 yaşındaki Sahra Nil Aksoy da, “Burada çöp topladık. Ağaçların arası biraz fazla kirliydi. Piknik yapanlar ve buraya gezemeye gelenler kirletmesin. Hayvanları seviyoruz, doğayı seviyoruz, çevrenin kirletilmemesini istiyoruz. Etkinliğe katılanların hepsi çok temiz kalpli insanlar, beraber çöp topladık ve çevreyi temizledik, hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlik sonrası “Nemrut Kirlenmesin Temiz Kalsın” sloganı atan doğaseverler ile aktivistler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kalderadan ayrıldılar.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.