DEM Bitlis Belediye
Losev

Mutki'de Yeni Yapılan Toki Camisinin Açılışı Yapıldı

Videoyu Aç Mutki'de Yeni Yapılan Toki Camisinin Açılışı Yapıldı
A
a

Mutki ilçesine yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) camisinin açılışı yapıldı.

Düzenlenen törenle hizmete açılan Rahman Camisinde ilk namaz kılınırken, açılış konuşmasını ise Mutki Müftüsü İdris Yavuzyiğit yaptı. Yavuzyiğit, konuşmasında camilerin İslam toplumunun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekanlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirtti. Yavuzyiğit, “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur. “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi.

İlçe Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ise yaptığı konuşmada, toplumsal hizmetlerin devletin yanında hayırsever zenginleri tarafından da desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “İnsanlar sadece cüzdan zengini değil, aynı zamanda vicdan zengini de olmalarıdırlar. Bu caminin temelinden bu güne kadar emeği olan herkese, caminin ilçemize hayırla olması dileğiyle açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler yaptığı konuşmasında, kendi ilçesinde yapılan caminin açılışında bulunduğun dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kiler, “TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Rahman Cami’sinin açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Hükümetimiz tarafından Türkiye’nin her tarafına camiler inşa ettiğini bunlardan bir tanesi de Mutki ilçesine yapıldığını ve projesinden yapımına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Rahman Camisi’nin büyüğünü de ilçe merkezinde yapacağımızı müjdesini çok değerli Mutkili hemşehrilerime söz veriyorum” diye konuştu.

Cami açılışına Mutki Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Ak Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.