Losev

Mutki'de Köydes toplantısı yapıldı

Videoyu Aç Mutki'de Köydes toplantısı yapıldı
A
a

KÖYDES Eylül Ayı olağan Toplantısı Kaymakam Mehmet Kılıç başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2017 yılının genel bir değerlendirmesi yapılırken, 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verildi.

yapan Kaymakam Kılıç, 2017 yılında gerçekleştirilen asfaltlama, içme suyu ve altyapı projeleri hakkında bilgi verdi. 

Kaymakam Kılıç, 2017 yılında toplam 13 kilometre yol çalışmasının tamamlandığını söyledi. Kılıç konuşmasında şunları kaydetti: “Karayollarından aldığımız söz neticesinde bağlantılı yollar hariç 12 kilometre daha yol yapacağız. Önümüzdeki sene de inşallah 15 kilometre daha yol yapacağız. 2018 yılı planlamamız için siz muhtarlarımız da başvurularınızı yapın. Kavakbaşı İkizler arasındaki yol yapımı içinde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yolu bitirdiğimizde birçok sorunumuz hal olmuş olacak. 3-5 yıl içerisinde de beton veya asfalt olmayan köy yolumuzun kalmayacağına inanıyorum.”

Kaymakam Kılıç 2017 yılı içerisinde yapımı tamamlanan projeler hakkında detaylı bilgi verirken gelir ve gider kalemleri hakkında da bilgi paylaşarak, “ 60 köyün camii, taziye evi, imam evi, alt yapı ve diğer muhtelif işler için bir milyon Türk lirası tutarında yatırım yapıldı. 8 köy ve mezraya 696.672,00 Türk lirasına mal olan içme suyu tesisi yapıldı. 14 köyde toplamda 2 kilometresi stabilize olmak üzere 13 kilometre beton yol, 780 metre kare parke taşı, 3 bin 943 metreküp duvar ve 7 adet menfez için ise dört milyon küsur lira tutarında yatırım yapıldı” dedi. 
 
KÖYDES çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Kılıç’ın gündeminde terörle mücadele de vardı. Mutki’nin terörle mücadele de örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Terörle mücadelede gerek askerimiz gerek korucularımızın mücadelesini takdir ediyorum. Bazı konularda yaşanan ufak tefek aksaklıkların da önüne geçmek için desteklerinize ihtiyacımız var. Önceliğimiz memleketin huzurlu olması. Huzurumuz olmadan hiçbir şeyin anlamı olmaz. Terörle mücadelede meydana gelen problemleri asgariye indirmek için destek olmanızı bekliyorum.” 
 
Toplantı muhtarların sorun ve isteklerini iletmesinden sonra sona erdi. 
Öte yandan toplantıdan sonra Toplum Sağlığı Merkezinden gelen uzmanlar muhtarlara depo temizliği ve bakımı ile klorlama eğitimi verdi. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.